Otthon

Itt a lista: már megnyitottak a szedd magad meggyföldek

Most, hogy lecseng az eperszezon, megnyitottak a szedd magad meggyföldek is: a szezon akár július közepéig is eltarthat.
Meggyel teli láda a Friss Gyümölcs Kft. keceli ültetvényén 2016. június 10-én. - MTI Fotó: Ujvári Sándor

Az eperrel kezdődő szedd magad szezon nagyjából véget is ért, ám helyébe máris itt a meggy: már nyitva vannak a szedd magad meggyföldek. Egyre több ilyen gyümölcsös nyitja meg kapuit, ahogy a különböző fajták érnek. Sajnos az idei gyümölcstermés meglehetősen visszafogottra sikerült az idén, a meggyszezon legalább eltart majd július közepéig.

A Magyar Kertészeti Szaporítóanyag Nonprofit Kft. az ország nagyobb meggytermesztőinek becslései alapján azt mondja, Magyarország teljes meggytermése a tavalyihoz képest idén kétharmadára esik vissza, elsősorban a fagykárok következtében. Ez pedig a meggy árára is minden bizonnyal kihatással lesz. 

A szedd magad meggyföldek így is várják a látogatókat: ide kattintva találod a lelőhelyeket. A bejelentkezés ajánlott, akárcsak az előzetes tájékozódás arról, hogy jelenleg hol, milyen egészségügyi biztonsági előírások vannak érvényben.

(via sokszinuvidek.24.hu)

És ha már nálad van a meggy, akkor: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top