A levendula igazi szupernövény, rengeteg dologra felhasználható, többek között gyógynövényként, ételek és italok készítéséhez, illatosításra és nem utolsósorban dekorációként. Most ez utóbbihoz adunk némi inspirációt.
Csokrok levendulából
A leginkább magától értetődő módon virágcsokorként használhatod a levendulát. Frissen szedve, vízbe téve, de szárított formában is mutatós. A legjobban egyszerű, letisztult edényekben érvényesül, például átlátszó vázában, befőttesüvegben, vagy akár egy régi bögrében vagy fém locsolókannában.
Kosarakban is pazar
A fonott kosarat és a levendulát szinte egymásnak teremtették: a kettő kombinációja szinte garantáltan ontja magából a harmóniát, nem mellesleg pedig igencsak trendi is. Legyen szó egy fonott kaspóban tartott cserepes levenduláról, vagy épp egy hanyagul kosárba ejtett, szárított levendulacsokorról, a levendula és a fonott kosár párosával nem tudsz melléfogni.
Koszorúk levendulából
Egy kis kézügyességgel és némi türelemmel látványos kopogtatókoszorút is készíthetsz levendulából. Dolgozz koszorúalapra vagy egyszerűen csak köss össze kör alakban néhány csokor levendulát! A koszorú feldob bármilyen ajtót, legyen szó a konyhaszekrényről vagy épp a bejáratról, de az étkezőasztal közepére is teheted.
Zsákok
Levendulazsákot sok helyen vásárolhatsz , de házilag sem nehéz elkészíteni. A klasszikus levendulazsák szövetből készül, de a szárított, összemorzsolt levendulát akár némi tüllbe vagy organza ajándéktasakokba is becsomagolhatod. Ha elöl hagyod például a szekrényajtó fogantyújára akasztva vagy egy tálcára téve, nem csak illatosít, de díszíti is az otthonodat.