nlc.hu
Otthon

Levendulás lakásdíszek

Így is dekorálhatod a lakást illatozó levendulával!

Itt a levendulaszezon! Dobd fel az otthonodat néhány levendulás lakásdísszel!
Levendulás dekoráció

A levendula igazi szupernövény, rengeteg dologra felhasználható, többek között gyógynövényként, ételek és italok készítéséhez, illatosításra és nem utolsósorban dekorációként. Most ez utóbbihoz adunk némi inspirációt.

Csokrok levendulából

A leginkább magától értetődő módon virágcsokorként használhatod a levendulát. Frissen szedve, vízbe téve, de szárított formában is mutatós. A legjobban egyszerű, letisztult edényekben érvényesül, például átlátszó vázában, befőttesüvegben, vagy akár egy régi bögrében vagy fém locsolókannában.

Az átlátszó váza passzol hozzá leginkább
Megnézem
Összes kép (5)

Kosarakban is pazar

A fonott kosarat és a levendulát szinte egymásnak teremtették: a kettő kombinációja szinte garantáltan ontja magából a harmóniát, nem mellesleg pedig igencsak trendi is. Legyen szó egy fonott kaspóban tartott cserepes levenduláról, vagy épp egy hanyagul kosárba ejtett, szárított levendulacsokorról, a levendula és a fonott kosár párosával nem tudsz melléfogni.

A kosarat és a levendulát egymásnak teremtették
Megnézem
Összes kép (3)

Koszorúk levendulából

Egy kis kézügyességgel és némi türelemmel látványos kopogtatókoszorút is készíthetsz levendulából. Dolgozz koszorúalapra vagy egyszerűen csak köss össze kör alakban néhány csokor levendulát! A koszorú feldob bármilyen ajtót, legyen szó a konyhaszekrényről vagy épp a bejáratról, de az étkezőasztal közepére is teheted.

Koszorúalapra is készülhet
Megnézem
Összes kép (4)

Zsákok

Levendulazsákot sok helyen vásárolhatsz , de házilag sem nehéz elkészíteni. A klasszikus levendulazsák szövetből készül, de a szárított, összemorzsolt levendulát akár némi tüllbe vagy organza ajándéktasakokba is becsomagolhatod. Ha elöl hagyod például a szekrényajtó fogantyújára akasztva vagy egy tálcára téve, nem csak illatosít, de díszíti is az otthonodat.

A klasszikus levendulazsák
Megnézem
Összes kép (3)

Erre mind jó a levendula:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top