nlc.hu
Otthon

Ruhaszárítás gyorsan

Ettől száradnak gyorsabban a ruhák

Gyorsítsd fel a ruhák száradását, szárítógép nélkül is!

Nincs szárítógéped, de szeretnéd, ha minél gyorsabban megszáradnának a ruháid? A most következő praktikákkal felgyorsíthatod a ruhaszárítást.

Gyorsítsd fel a szárítást!

Gyorsítsd fel a szárítást! (Fotó: Pixabay)

  • Már bepakoláskor figyelj arra, hogy ne tömd túl a mosógépet! Minél több ruha kerül be ugyanis egyszerre, azokat annál nedvesebben fogd kivenni a mosás után, ami hosszabb száradási időt jelent. Ráadásul a túltöltött mosógépben jobban össze is gyűrődnek a holmijaid.
  • Állítsd be a mosógépen a legmagasabb fordulatszámú centrifuga programot, így sokkal kevesebb nedvesség lesz a ruhákban a mosás végére és így gyorsabban meg is száradnak. A brit Energy Saving Trust állásfoglalása szerint a magasabb fordulatszámú centrifugázáshoz felhasznált plusz energia jóval kevesebb, mint ami egy szárítógép működtetéséhez szükséges lenne.
  • Alkalmazd a törölköző trükköt! A mosást követően a nedves ruhát fektesd egy nagyobb törölközőre, majd az egészet tekerd össze egy hengerré, és csavard ki alaposan. A törölköző így további nedvességet szív fel a ruhából, ami ettől még könnyebben megszárad majd.
  • A ruhákat ne csak futtában dobáld fel a szárítóra, hanem szánj időt arra, hogy szépen kisimítsd azokat, és úgy terítsd ki, hogy lehetőleg ne érjenek össze, sőt, a rendelkezésre álló hely függvényében legyenek minél távolabb egymástól. A felsőrészeket érdemes lehet vállfára akasztva szárítani. Minél szellősebben és simábban vannak ugyanis elhelyezve, annál hamarabb megszáradnak, ráadásul kevésbé lesznek gyűröttek.
  • Nyáron a legjobb, ha van lehetőséged a szabadban szárítani, ám ha nincs kerted vagy erkélyed, akkor is célszerű a nyitott ablak elé vagy más, jól szellőző helyre tenni a szárítót.
  • Ellenőrizd a száradó ruhákat és szükség esetén forgasd, hogy a nehezebben száradó részek (például a hónalj vagy a mandzsetták) is minél nagyobb felületen érintkezzenek a szabad levegővel!

Még több házi praktika

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top