Otthon

Madárkaki-matricát ragaszt a bringájára, hogy elriassza a biciklitolvajokat

Nincs rosszabb annál, mint amikor épp el szeretnél indulni a bringáddal, de kiderül, hogy valaki elkötötte a helyéről. Egy férfi szellemes megoldással állt elő ennek megakadályozására.

Méregdrága lakatokra persze a világ pénzét el lehet költeni, de úgy tűnik, valakinek eszébe jutott egy frappánsabb, és jelentősen olcsóbb megoldás is a biciklilopások megakadályozására. A 29 éves Motoki Reoga Japánban állt elő a forradalmi ötlettel, hogy olyan matricát gyárt, ami első, sőt második ránézésre is egy méretes madárkaki nyomnak tűnhet, ráadásul a friss fajtából – írja a Unilad. Márpedig ki szeretne felülni egy olyan bicikliülésre, amit egy madár összekakált?

Motoki Reoga a találmányával (fotó: Motoki Reoga Twitter-oldala)

Motoki Reoga a találmányával (Fotó: Motoki Reoga Twitter-oldala)

Mivel Motoki desing szakra jár az egyetemre, a matricát egyetemi munkaként tervezte meg, amiért még díjat is kapott. Japánban minden tizenötödik percben ellopnak egy biciklit, és az ellopott bringák 42 százalékát úgy lovasítják meg, hogy az szabályszerűen le volt lakatolva. A férfi bizonyítani akarta a matricája működőképességét, ezért ezer olyan biciklit szót szét az utcákon, amik nem voltak jól lelakatolva. Öt nap alatt egyiket sem lopták el. A cseles biciklitolvajokat elriasztó eszköz gyártáshoz crowdfundinggal gyűjtött pénzt, és hamarosan már kapható is lesz a találmánya.

Olvasnál még izgalmas, új találmányokról?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top