nlc.hu
Otthon
Rohamosan drágulnak az ingatlanok Budapest határában

Rohamosan drágulnak az ingatlanok Budapest határában

Rohamosan nőnek az árak az agglomerációban.

Az elmúlt években elszabaduló budapesti ingatlanárak ugyan, részben a járvány hatására, mérsékeltebben emelkednek, a főváros környékén viszont nagyot drágultak az ingatlanok. Ez derül ki az OTP Ingatlanpont elemzéséből, amely szerint az agglomeráció 14 településén a 25 százalékot is meghaladta az áremelkedés mértéke. Csökkenést mindössze egyetlen helyen, Visegrádon mértek.

Dugó a Budaörsi úton (MTI Fotó: Czimbal Gyula)

Dugó a Budaörsi úton (Fotó: MTI / Czimbal Gyula)

A legnagyobb áremelkedést mutató települések többnyire az olcsóbb, keleti és déli szektorban találhatóak. Ez alól négy kivétel van: Budakeszi, Budaörs, Vác és Pomáz továbbra is a legdrágább települések közé tartozik. A legdrágább az agglomerációban Budaörs, ahol 620 ezer forint volt a járvány előtt az átlagos négyzetméterár. A listán ez után Dunakeszi és Biatorbágy következik 530, valamint 500 ezer forinttal. Diósdon és Szentendrén 490, Budakeszin 480, Budakalászon és Törökbálinton 450 ezer forint volt az átlagos négyzetméterenkénti ár.

A koronavírus miatti válság előtt Érden adták el a legtöbb ingatlant, egy év alatt 830-at. Dunakeszin 700, Szigetszentmiklóson 600 ingatlan cserélt gazdát, de a listán negyedik Vácon is volt 560 adásvétel egy év alatt. Ez után nagy szakadék következik, az ötödik helyezett Gödöllőn már csak 330 ingatlant értékesítettek.

Érdekel az ingatlanpiac?

(via hvg.hu)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top