Otthon

Goshiwon: egy kis luk, amiben az albérletet megfizetni képtelen szöuliak élnek

Ágy, íróasztal, szekrény – ennyi van benne, a fürdő és a vécé a többi lakóval közös. De olcsó és nem kell kauciót fizetni.
goshiwon, dél-korea,

Dél-Korea fővárosában a világon az egyik legköltségesebb a lakhatás. A magas árak miatt pedig a Szöulban tanulók, dolgozók kénytelenek beérni azzal, amit a piac a drágulás miatt megteremtett: a goshiwonnak nevezett kis, jóindulattal sem nevezhető lakással.

A goshiwon tulajdonképpen egy kis luk, aminek a bérléséhez nincs szükség kaucióra sem, van benne egy ágy, egy íróasztal és egy szekrény, de a vécé, fürdő az épület többi lakójával közös. Van ablakos goshiwon is, de az többe kerül, a szobák nagy részében semmilyen szellőzés nincs.

Sim Kyu-Dong dél-koreai fotográfus úgy döntött, megörökíti a gashiwonok lakóit, ezzel is megmutatva, hogy egy ilyen apró teret is hányféleképpen lehet belakni, ha a szükség úgy hozza. Van, aki koszban és kuplerájban él, de van, aki megpróbálja a legtöbbet kihozni belőle:

(via)

(Kiemelt kép: Sim Kyu-Dong / Instagram)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top