nlc.hu
Otthon

Olcsó őszi dekoráció

5 mutatós, őszi dekoráció fillérekből

Teremts őszi hangulatot az otthonodban pár egyszerű és olcsó dekorációval.

Itt van az ősz, elkezdtek hullani a falevelek, és bár nem szeretjük, hogy már csípősek a reggelek, mégis gyönyörű ez az évszak az ezernyi színnel, amit kínál nekünk. Pár egyszerű őszi dekorációval beköltözhet az otthonunkba is az őszi hangulat.

Őszi termések üvegben

Makk, falevelek, dió, gesztenye, csipkebogyó… mindent szedj össze, ami az utadba kerül egy őszi, erdei séta közben, és otthon tölts meg a termésekkel befőttesüvegeket vagy vázákat. Ha szeretnéd még különlegesebbé tenni a dekorációt, akkor a makkokat vagy gesztenyéket lefestheted arany színű akrilfestékkel, így elegáns külsőt kapnak. Ezt a trükköt egyébként felhasználhatod halloween alkalmából is, ha megveszed a legolcsóbb műanyag (ronda) tököket, arannyal lefested, és fekete tűfilccel arcot rajzolsz nekik.

Őszi dekoráció fillérekből
Megnézem
Összes kép (3)

Színes tobozokat az ajtóra!

Ha híve vagy az évszaknak megfelelő ajtódekorációknak, akkor ősszel igazán könnyen és olcsón megoldhatod ezt a dekort. Gyűjts tobozokat, lehetőleg különböző méretben, majd fesd le őket az ősz színeivel. Legyen piros, narancssárga, fehér, zöld is köztük, és persze hagyj párat barnán az őszi hangulat kedvéért. Nincs más dolgod a száradás után, mint fonalat kötni rájuk, és egy csokorban kilógatni az ajtóra.

Őszi dekorációk olcsón az otthonodban

Gyerekkel remek program a tobozok festése (Kép: Getty Images)

Falevelekből girland

Ki mondta, hogy csak karácsonykor használhatjuk a girlandokat? Igaz, hogy átmeneti dekoráció lesz csak a lehullott falevelekből összeállított girland, de megéri, mert csodás hangulat költözik a lakásba a segítségével. Gyerekkel különösen jó móka szép, színes faleveleket gyűjteni százával – minél többet, annál jobb –, majd felfűzni mindet egy fonalra, és kiakasztani a könyvespolcra.

Készíts olcsó őszi dekorációt

Ha nem girlandnak szeretnéd, legyen belőle koszorú (Kép: Getty Images)

Levelek a befőttesüvegeken

Minden háztartásban lapul pár üres befőttesüveg, aminek semmi funkciója nincsen, most viszont életet lehelünk beléjük, ha pár színes falevelet gyűjtünk, és ráragasztjuk az üvegekre. A leglátványosabb eredményt úgy kapjuk, ha színkavalkádot hozunk létre a levelekből és mécsest teszünk az üvegekbe.

Olcsón is készíthetsz őszi dekorációt

A befőttesüvegek jól jönnek az őszi dekorációhoz (Kép: Getty Images)

Készíts őszi képet!

Ha gyerek is van a családban, szinte kötelező készíteni egy őszi képet, melyet falevelekből ragasztunk fel egy fatáblára vagy kartonlapra. Felrajzolunk egy kívánt formát – akár egy nagy falevelet – az alapra, és mozaikszerűen ragasztunk rá sok, színes falevelet, míg elégedettek nem leszünk az eredménnyel.

Mutatunk még több dekorációt!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top