Otthon

Csodájára járnak az emberek ennek a furcsa háznak

Egészen valószínűtlen alakja van az épületnek.

Japánból gyakran érkeznek olyan történetek, amelyek az európai ember számára szokatlan dolgokról számolnak be. Elég csak a fura kütyüikre vagy épp a kockadinnyére gondolni. Ezúttal egy japán építészeti csoda tartja lázban az internetezőket. Egy enyhén szólva unortodox kinézetű lakóházról van szó, ami éppen csak a betonból készült lépcsőházával kapcsolódik a földhöz.

Adódik a kérdés: miért? Sajnos a válasz egyelőre rejtély, viszont gőzerővel mennek a találgatások, hogy mi járhatott annak az építésznek a fejében, aki a komoly földrengésekről is híres szigetországba egy ilyen, ránézésre igen gyenge lábon álló házat tervezett.

A képet az épületről Yuko Mohri osztotta meg szeptember elején a Twitteren, azóta százezernél is többen lájkolták és rengetegen osztották meg.

Persze sokan gyanakodni kezdtek, hogy nyilván csak valaki vicces kedvében volt, és szórakozott egy kicsit a photoshoppal. De nem: tudható a pontos cím is, és aki rákeres a Google Street View-n, az meg is találhatja.

Így aztán sokan spekulálnak most azon, vajon miért ez a furcsa alak. Van, aki szerint az egyébként elég borsos ingatlanadót próbálta a tulajdonos így megkerülni – bár ez elég valószínűtlennek tűnik. Mások szerint így biztosított magának a tulaj mindjárt két parkolóhelyet is.

via

Érdekességek Japánból:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top