Életmód

Őrült ötletet találtak ki a japánok, mivel álcázzuk rendetlen lakásunkat videóhívás közben

Így bárhonnan meetingelhetünk online, a hívó fél csak egy semleges hátteret lát majd.

Mivel az online meetingek helyettesítik járványos időkben a személyes találkozásokat, egyre többen hanyagolják külső megjelenésüket, kosztümjeiket és egyéb alkalmi, üzleti szettjüket a 15 perces Zoom- vagy Skype-chat során. Ez persze nem is lenne gond, hiszen be lehet állítani a kamerát úgy, hogy csak nyaktól felfelé látszódjon az ember. Otthonunk rendetlensége azonban már nagyobb problémát jelent. Mégis kinek van kedve egy üzleti hívás miatt állandóan rendet rakni a lakásban?

Az új találmány segítségével bárhonnan meetingelhetünk online, a hívó fél csak egy semleges hátteret lát majd.(Fotó: Pixabay)

Az új találmány segítségével bárhonnan meetingelhetünk online, a hívó fél csak egy semleges hátteret lát majd (Fotó: Pixabay)

Mielőtt még azt gondolnád, hogy egy ingyenesen letölthető háttérképről van szó, nagyot tévedsz. A japán találmány tulajdonképpen egy testünkön hordozható nagy, hajtogatott kartonhenger, mely a hátunkra húzva semleges hátteret biztosít, így simán hiheti azt a hívó fél, hogy egy fal előtt ülünk, miközben mondjuk a vécén ülve beszélgetünk vele.

Miután végeztünk a hívással, csak le kell vennünk a „hátteret”, ami összehajtható, és könnyen hordozható bárhová. Egyébként online is hozzájuthatunk 14 dollárért , úgy 4500 forintért, de akár magunknak is hajtogathatunk, ha van otthon tartalék dobozunk.

(via)

Aktuális híreink a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top