Otthon

Bemutatjuk az új lakberendezési trendet: felmelegített minimalizmus

A minimalista stílus azért idegen sok ember számára, mert olyan hideg a csupa fehér-szürke-fekete árnyalattal. 2021-ben azonban jön a változás!

Az új trend, melyben, ami a színeket illeti, felmelegítik a minimalista lakberendezési stílust, átgyűrűzik majd 2021-re is Sue Wadden színszakértő szerint.

Ez azt jelenti, hogy az olyan színeket látjuk majd egyre többet a lakberendezési boltok polcain, mint a terrakotta, mohazöld, okkersárga vagy a krémszín. A meleg minimalizmus – ahogyan nevezik ezt a színcsoportot – egy kicsit a ‘70-es éveket idézi, amin egyáltalán nem csodálkozunk, tekintve, hogy a retro aranykorát éljük nemcsak bútorokban, hanem a divatban is.

A minimalizmus felmelegítése tökéletesen alkalmas lesz arra, hogy a környezetünket nyugtató és relaxációs hellyé varázsoljuk. Minden jöhet a lakásba, ami natúr, természetközeli színben pompázik – ezek azok a színek, melyek kisimítják a zilált idegeket és jó hatással vannak a lelkünkre. Nem kell ehhez természetesen ledózerolni a lakást, és teljesen új berendezést venni, a szakember szerint öt kulcsterületen kell csak változtatni ahhoz, hogy trendi színek között élhessünk.

Ilyen lesz a minimalizmus a lakberendezésben

A föld színei jellemzik a meleg minimalizmust (Kép: Getty Images)

A meleg minimalizmus alappillérei

Kezdd a textilekkel!

Ha eddig vibráló színekben hevertek a díszpárnák, takarók a kanapén, akkor a legelső lépés az legyen, hogy lecseréled a huzatokat a természet színeire. Attól függően, hogy mennyire világos a helyiség, amit átrendezel, legyenek az árnyalatok sötétek vagy világosak.

Mutatjuk, mi lesz a divat a minimalista lakberendezésben

A párnákat a legegyszerűbb áthúzni a meleg minimalizmus jegyében (Kép: Unsplash)

A tányérok és poharak is változzanak át!

Az alaphangulat megteremtésében a legtöbbet használt tányérokat és poharakat is érdemes segítségül hívni, lecserélni a meleg, természetes árnyalatokra a fehér és fekete étkészleteket. Válassz vöröses terrakottaszínt, vagy akár krémszínt – ha még levelek is vannak rajta, még jobb –, hogy étkezés közben is érezd a természet nyugtató hatását.

Ha festesz, akkor földszíneket használj!

Bár egy lakás átfestése nagy macera, ezért jó szívvel nem ajánlanánk csak azért, hogy trendi színek legyenek a falakon, de ha amúgy is ráfér épp egy festés az otthonodra, akkor válassz olyan árnyalatokat, melyek a földszínekhez tartoznak. A szakember szerint nem kell megijedni a sötétebb színektől sem, nyugodtan lehet akár mohazöld vagy vörösesbarna agyagszínű is a fal, de ha ennél óvatosabb vagy, és hosszabb távra tervezel, akkor a krém, bézs árnyalat teljes skáláját is használhatod, és az erősebb színeket képek, dekorációk formájában vidd be az otthonodba.

Bemutatjuk a meleg minimalizmust

A terakotta és fáradt rózsaszín is a meleg minimalizmus színei közé tartozik (Kép: Unsplash)

Változtass a hálószobában!

Az általános közérzetet az is meghatározza, hogy milyen ágyneműben alszol. Válaszd a természetes anyagokat és színeket, ne félj a barnától, különösen a gyömbérszín lesz jó hatással rád, főleg, ha feldobod egy kis fehérrel, amitől úgy érzed majd a szürke, téli reggeleken is, hogy napfényben fürdik a hálószoba.

A fali dekorációkat cseréld le!

Ha nem is rendezed át teljesen a lakást, hiszen az egy vagyon lenne, mégis szeretnéd az új trend színeibe öltöztetni az életteredet, akkor a legjobb megoldás, ha a fali dekorációkat cseréled le meleg, természetes színű, geometrikus mintákra. A minimalizmus jegyében pedig törekedj a minél egyszerűbb formákra a dekorációban is.

Még több lakberendezés:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top