Otthon

Apró mosómedvének tűnik a különleges bundájú kiscica

Az úgynevezett lázszőr vagy lázkabát egy idő után lecserélődik. A jelenség a kiscicákon a vemhes anyamacska betegsége miatt alakul ki.

Janie egy aprócska és imádnivaló cica, akit pár hónappal ezelőtt mentettek meg, miután valaki kitette az út szélére Ontarióban, Kanadában. Sajnos ebben a történetben nincsen semmi szokatlan, nem úgy, mint a cica külsejében. Ugyanis egészen egyedi színű szőre van, egyesek szerint úgy néz ki, mint egy apró mosódmedve.

Imádnivaló a kiscica, aki úgy néz ki, mint egy mosómedve

Lázbundás kiscica, Janie (Fotó: Instagram)

Miután jótevői rátaláltak a cicára, egy cicamentőbe vitték, ahol Melissa, a mentő alapítója szerint a macska nagyon aktív és hangos volt, annak ellenére, hogy mindössze 82 grammot nyomott. Melissa úgy tervezte, hogy a cicát két hétre inkubátorban tartja, cumisüvegből ad neki enni, majd keres neki egy macskamamát, aki egy kis időre „örökbe fogadja” a különleges bundájú kölyköt. Így esett June-ra a választás, akit néhány héttel azelőtt vemhes macskaként mentettek meg.

A kitartó gondoskodásnak hála Janie ma már erős és aktív cica, akit ezrek imádnak a világ minden tájáról.

Kiderült, hogy az ezüstös bundát, amelyet visel, „lázkabátnak” nevezik, és általában akkor fordul elő, amikor az anyamacska beteg, miközben vemhes. Janie valószínűleg felnőve elveszíti a színét, de addig még gyönyörködhetünk ebben a csodálatos bundában:

(via)

Még több különleges cica:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top