Otthon

Régi tévékészüléket használt, miatta nem ment az internet a faluban másfél éven át

Másfél éven át csúnyán akadozott az internet a walesi Aberhosen nevű faluban. Kiderült: egy helyi lakos régi készüléke okozta a hibát.

Bár éjszaka egész jól hasított az internet Aberhosen lakói számára, reggel hétkor történt valami, és hirtelen a szolgáltatás durván akadozni kezdett. A probléma egészen őrjítő volt a falu lakóinak, akik szerették volna végre a XXI. században érezni magukat, és normális sebességű internetet használni. A szolgáltató a cél érdekében alapos nyomozásba kezdett – írja a hvg.

Egy régi tévékészülék (fotó: Pixabay)

Egy régi tévékészülék (Fotó: Pixabay)

Az Openreach nevű szolgáltató próbálta megoldani a problémát, így minden kábelt kicserélt a faluban, de a probléma ezután is változatlanul fennállt. Ezután döntöttek úgy, hogy egy spektrumanalizátor segítségével egyenként vizsgálják át a falu házait, hogy megállapítsák, honnan jön az elektromos zaj, ami zavarhatja az internet folyamatosságát. A nyomozás eredményre vezetett: az egyik helyi lakos régi tévékészüléke volt a ludas, amit minden reggel hétkor menetrendszerűen bekapcsolt, és olyan magas frekvenciájú jelet sugárzott, ami alaposan megkeserítette a falu neten szörfölni akaróinak életét. Az old school tévé tulajdonosa kérésre kikapcsolta a készüléket, és megígérte, hogy a jövőben többször nem fogja visszakapcsolni.

Mire használhatod a régi tévékészülékedet? Van pár ötletünk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top