Otthon

Hat kengurut mészárolt le egy kutyafalka a temesvári állatkertben

A temesvári állatkert gondozói kedd reggel gyászos képpel szembesültek: a kenguruk lakhelyére megvadult kutyák jutottak be, és az éjszaka folyamán lemészárolták őket.

Egy kisebb kutyafalka okozott véres bonyodalmat a temesvári állatkertben. A három kutya nemcsak az állatkertbe lógott be, hanem megtalálták az utat a kisebb termetű Bennett-kenguruk kifutójába is, akiket megtámadtak. A kenguruknak esélye sem volt, a kutyák egytől egyig végeztek mind a hattal – írja a foter.ro.

Egy kenguru és egy kengurukölyök. Képünk csak illusztráció (fotó: Pixabay)

Egy kenguru és egy kengurukölyök. Képünk csak illusztráció (Fotó: Pixabay)

A kutyák nem elégedtek meg ennyi vérontással, a szomszédban lakó emut is megtámadták, de annak sikerült átugrania a kerítésen és elmenekülnie a megvadult ebek elől. Az állatkert igazgatója szerint az amúgy harcias állatként ismert kenguruknak a kifutóban nem volt hová menekülniük, valamint az izmaik a menekülésben egy idő után megmerevedtek, és felmondták a szolgálatot, könnyű prédává téve őket a támadóik számára. A személyzet próbálja megtalálni a helyet, ahol a kutyák bejutottak az állatkertbe, de egyelőre nem jártak sikerrel, a három kutya közül kettőt azonban sikerült befogni. Nyakörv nem volt rajtuk, de mivel ápoltak és gondozottak, feltételezhető, hogy van gazdájuk. A kutyák leöldösték a kengurukat, de nem ettek belőlük, így biztosan nem az éhség vezérelte őket. Az állatkert a lemészárolt kenguruk helyett újakat tervez beszerezni.

Az elmúlt időszak elhíresültebb kutyatámadásairól is olvashatsz az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top