nlc.hu
Otthon

Befőttes gumi használata

8 dolog, amire talán még nem használtad a befőttes gumit

A befőttes gumi sokoldalúbban használható, mint gondolnád. Akár még radírt is készíthetsz belőle.
  1. Csúszkál a vágódeszka, miközben dolgozol rajta? Húzz a széleire egy-egy befőttes gumit és a probléma megoldva.
  2. Folyton kinyílik, összegyűrődik a jegyzetfüzeted vagy a könyved a táskádban? Fogd össze egy befőttes gumival!
    (Illusztráció: Getty Images)

    Illusztráció: Getty Images

  3. A befőttes gumik jelölésre is bármikor bevethetők. Ha például házibulit, vendégséget rendezel, ahol mindenki egyforma pohárból iszik, húzz mindegyikre más-más színű befőttes gumit, így könnyen meg lehet majd különböztetni azokat.
  4. Ha felszeletelt almát szeretnél magaddal vinni, vagy a gyerekeknek csomagolni tízóraira, viszont a tárolásához nincs megfelelő dobozod, a felvágott gyümölcsöt néhány befőttes gumival is összefoghatod.
    Szeletelt alma

    Illusztráció: Getty Images

  5. Ha a gyertya méretben nem passzol tökéletesen a gyertyatartóba, és emiatt félő, hogy esetleg kidől belőle, tekerd át néhány befőttes gumival a tartóba kerülő részét, az meg fogja tartani.
  6. Ha kifogytál a radírból, viszont van otthon befőttes gumi, készíts belőle labdát! Nem nehéz: egy darab alufóliát gyűrj össze kis gömbbé, majd erre tekerd a befőttes gumikat! Az elkészült golyót radírként, de stresszlabdaként is használhatod.
    Befőttes gumi labda

    Illusztráció: Getty Images

  7.  A pumpás kézmosók, kozmetikumok adagolója alá tekerj befőttes gumit, így egyszerre csak kisebb mennyiséget tudsz majd kinyomni a flakonból, így gazdaságosabban használhatod el.
  8. Színes gumiszalagokkal akár dekorálhatsz is. Húzz rá például néhányat egyszerű befőttesüvegekre, poharakra vagy akár vázákra és máris megvan a házi készítésű dizájntárgy.
    Befőttes gumi dekoráció

    Illusztráció: Getty Images

Még több házi praktika

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top