Otthon

Megtartja a halloweent, robottal viszi a cukorkát a gyerekeknek ez a texasi férfi

Luke Keyes nagyon komolyan veszi a koronavírus-helyzetet: egy közeli ismerőse már az első hullám elején belehalt a fertőzésbe, élettársa pedig tartós halláskárosodást szenvedett. Luke tüdőbeteg, pontosan tudja tehát, hogy rá különösen veszélyes lehet a vírus.

Luke ezenkívül imádja a halloweent: minden évben őrülttudós-laboratóriumot épít a garázsában a gyerekeknek (és egy kicsit magának is), hogy kész kis performansz keretében lássa el őket az obligát cukorkákkal. Idén azonban élete dilemmájával szembesült: úgy kellene megtartania az ünnepet, hogy közben figyel a távolságtartásra.

Forrás: Luke Keyes

Forrás: Luke Keyes

A férfi egyedi és rendkívül kreatív megoldással állt elő: épített egy cukorkaszállító robotot, amely érintésmentesen viszi a gyerekeknek az édességet – és eszméletlenül látványos is. Az Arty nevű robotot nyolc éve kezdte összeállítani Lego-elemekből és Roomba-alkatrészekből, a megjelenése pedig Luke kedvenc nyolcvanas években készült filmjeit idézte: ő ekkor volt gyerek, a Rövidzárlat és hasonló filmeken nőtt fel. Az évek során újabb és újabb alkatrészeket guberált össze, Arty mozgásáról például egy kidobott kerekesszék kerekei gondoskodnak. Luke vezeték nélkül, egy Xbox-kontrollerrel irányítja a gépet. Végső funkcióját azonban alighanem az idei Halloween napján nyeri majd el.

Luke előre elkészített és fertőtlenített csomagokkal szereli majd fel Artyt. Azt reméli, a gyerekek érdeklődése nem áll meg a cukorkánál, hanem mind érdeklődni kezdenek a robotika iránt.

Forrás: Yahoo

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top