nlc.hu
Otthon

Salem városa

Ilyen az élet a városban, ahol egész évben halloween van

A boszorkánypereiről elhíresült Salemben soha nem ér véget a halloween...

A Massachusetts állambeli Salem leginkább a 17. századi boszorkánypreiről ismert, és jelentős mértékben épít erre a hírnévre a mai napig is. Olyannyira, hogy a városban szinte egész évben halloween van, az október hónap pedig az abszolút főszezon, amikor mintegy 250 ezer turista keresi fel a települést.

Tömegek ünneplik itt a halloweent

Fotó: Matthew J. Lee/The Boston Globe via Getty Images

A látogatókat okkultista témájú programok, kísértetházak, tematikus túrák, hivatásos boszorkányok és jósok, illetve persze számos tematikus vendéglátóhely és bolt várja az év minden szakában.   

A salemi boszorkánymúzeum

A salemi boszorkánymúzeum (Fotó: Jessica Rinaldi for The Boston Globe via Getty Images)

A város egyik fő nevezetessége a boszorkánymúzeum, ahol bárki behatóbban megismerkedhet a boszorkányperek történetével, de például halloween témájú tárlat is várja az érdeklődőket.

Lucien Greaves, a sátánista templom szóvivője a Baphomet szoborral (Fotó: Josh Reynolds for The Washington Post via Getty Images)

Lucien Greaves, a sátánista templom szóvivője a Baphomet szoborral (Fotó: Josh Reynolds for The Washington Post via Getty Images)

2016 óta Salemnek saját sátánista temploma is van, melyet egy hatalmas, másfél tonnás Baphomet bronzszobor díszít. A templom a nap bizonyos szakában nyitva áll a turisták előtt, de ez a találkozóhelye a helyi sátánista szektának is, mely szertartásokat, de klubdélutánokat is szervez.

Kísértetház

Egy szokványosnak mondható kísértetház Salemben (Fotó: Tom Landers/The Boston Globe via Getty Images)

A város hivatalos boszorkánya a 87 éves Laurie Cabot főpapnő, aki több mint fél évszázada él Salemben. A Boszorkányok Közismereti Ligájának alapítója, mely a boszorkányok polgári jogaiért küzd. Negyven éven át saját boszorkányboltot is üzemeltetett, ahol gyógynövényeket, ékszereket, Tarot-kártyát és egyéb eszközöket árult. 2012-ben az üzletet bezárta, de kézzel készített varázstermékeit ma is árulja az interneten.

Laurie Cabot

Laurie Cabot (Fotó: Suzanne Kreiter/The Boston Globe via Getty Images)

A városban nem csupán a tematikus vállalkozások, de az egészen hétköznapi boltok is a boszorkányos-varázslós-kísértetes-vámpíros tematikára építenek. Így néz ki például egy pékség:

Pékség Salemben

Pékség (Fotó: Janet Knott/The Boston Globe via Getty Images)

És így egy virágbolt:

Virágbolt Salemben

Virágbolt (Fotó: Janet Knott/The Boston Globe via Getty Images)

De még a közösségi bringákat is boszorkányüstök és seprűk díszítik.

Közbringa Salemben

Közbringa Salemben ( Fotó: Lane Turner/The Boston Globe via Getty Images)

A város utcáin pedig egyáltalán nem számítanak szokatlannak a rémesebbnél rémesebb jelmezekbe öltözött járókelők. Különösen nem a halloweent megelőző hetekben. 

A salemi utcán ez sem ritka látvány

A salemi utcán ez sem ritka látvány (Fotó: John Blanding/The Boston Globe via Getty Images)

Bár idén a járvány miatt minden bizonnyal ez is visszafogottabb lesz, ám egy szokványos évben, október 31-én már napközben alaposan elszabadul a buli a belvárosban és egészen hajnalig tart… 

Halloween Salemben
Megnézem
Összes kép (8)

Még több különleges hely

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top