nlc.hu
Otthon

Költözés a Balatonhoz

Sokan költözhetnek a járvány után a Balatonhoz

A koronavírus-járvány után a Balatoni régió lakossága nőni fog az elkövetkezendő években az önkormányzati szövetség elnöke szerint.
Strandolók a Balatonnál

Fel kell készülni arra, hogy a Covid-járvány lecsengése után a Balaton régió lakossága nőni fog a következő tíz évben – mondta Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségnek (TÖOSZ) elnöke egy balatoni online konferencián szerdán.

A Balaton Fejlesztési Tanács környezetvédelmi webináriumán Schmidt Jenő, aki Tab fideszes polgármestere is, kifejtette: most a vízparti településeken nő, a Balatontól távolabbiakon csökken a lakosságszám, de ez ki fog egyenlítődni.

A TÖOSZ elnöke kiemelte, hulladékkezelés szempontjából is speciális terület a balatoni kiemelt üdülőövezet, ahol speciális gyűjtési rendszert kell kidolgozni. Emellett a következő húsz év egyik legfontosabb kérdésének nevezte az ivóvízszükséglet kielégítését.

(MTI)

(Kiemelt kép: MTI//Mohai Balázs)

Ilyen vidékre költözni:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top