nlc.hu
Otthon

Halloween pókháló

Rémületes halloween: készíts óriási pókhálót!

Nem kell megvenni drága pénzen a műpókhálót halloweenre, inkább készítsd el magadnak és tedd a nappali falára!

Bár lehet kapni a boltokban halloweeni dekorációként pókhálót, de lebeszélnénk róla, hogy pénzt adj ki érte, amikor 15 perc alatt óriási pókhálót tudsz készíteni a két szép kezeddel otthon. A két legegyszerűbb pókhálót hoztuk el, amihez csupán egy gombolyag fonalra vagy fekete papírra lesz szükséged, még kézügyesség sem kell hozzá igazán. Remek móka mindkettőt együtt elkészíteni a gyerekekkel. Olyan egyedi halloweeni dekorációd lesz otthon, amivel garantáltan ráhozod a frászt minden arra tévedő családtagra.

Dekoráld az ételeket is pókhálóval!

Készíts otthon pókhálót halloweenre
Megnézem
Összes kép (4)

Pókháló fonalból

Úgy készítsd a pókhálót a falra otthon, ahogy Gombóc Artúr eszi a csokoládét: minden forma és szín jöhet, nincsenek szabályok, tényleg csak a saját fantáziád és ízlésed szab határt. Ha az tetszik, akkor legyen óriási fekete pókhálód, ami beteríti a nappali falát. Ha inkább azt választod, készítsd el több színből, és válaszd a szivárványos pókhálót, hogy feldobja a halloweeni dekorációt.

Készíts halloweenre pókhálót

Lehet fonalból vagy drótból is készíteni a halloweeni pókhálót (Kép: Getty Images)

Mindegy, milyen színű fonalat választasz, a dolgod egyszerű lesz:

1. Vágj három-négy hosszú fonaldarabot, és ragaszd a falra cellux segítségével. Úgy tedd fel, hogy középen a fonalak összeérjenek, csomóval rögzítsd a közepét.

2. Fogj egy hosszú fonaldarabot a pókháló készítéséhez, az egyik felét csomózd oda közel a háló közepéhez az egyik fonalra az alapra. Vezesd a következő kifeszített fonalhoz, hurkold át rajta, majd folytasd így körbe mindegyik falra ragasztott fonalnál, amíg el nem fogy a fonal a kezedből. Kösd el a végét, és folytasd egy következő fonallal, ha még nem elég nagy a pókhálód.

3. Úgy rendezd el a hálóban a fonalakat, hogy ne legyen teljesen szimmetrikus, hogy minél jobban hasonlítson egy igazi pókhálóra.

Tipp

Fekete papírból vágj ki egy pókformát és lógasd le a plafonról a pókháló elé, hogy minél rémisztőbb legyen a látvány.

Nézd meg a videón, hogyan készül fonalból a pókháló:

Pókháló papírból

Emlékszel még gyerekkorodból arra, amikor papírból vágtál ki hópelyheket? Ugyanezt kell tenned most is, ha papírból szeretnél pókhálót készíteni. Négyzet alakú fekete papírt javaslunk hozzá, amit hajtogass össze háromszög alakúra, majd rajzold elő a pókháló egy cikkelyének mintáját. Kivágás után hajtogasd szét és lám, kész is van a pókháló. Akkor érheted el a legnagyobb hatást ezzel a papírpókhálóval, ha több méretben is készítesz belőle, és az ablakra ragasztod mindet.

Nézd meg lépésről-lépésre az elkészítését a videóban!

Halloweeni sütiket is mutatunk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top