Otthon

Világrekord: nézd, mekkora a világ legmagasabb tűzoltója!

Nincs a világon magasabb tűzoltó Brandon Berridge-nél, legalábbis a Guinness Rekordok Könyvének szerkesztői nem tudnak róla.

Brandon Berridge, a Tennessee államban található Winchester városának tűzoltója szép szál legény, magassága ugyanis 211,266 centiméter. Ezzel a termettel pedig nemrég világrekorder lett, a Guinness Rekordok Könyvének illetékesei szerint ugyanis a világon nincs nála magasabb tűzoltó, vagy legalábbis ők nem tudnak róla. 

A 28 éves Brandon Berridge családtagjainak is a fejére nőtt, bár azért az alma nem esett messze a fájától, hiszen édesapja  185,42 cm , édesanyja, 180,34 cm, fivére pedig 190,5 cm.

Annak, hogy több mint kétméter a magassága, megvannak az előnyei és a hátrányai is: mert lehet, hogy könnyebben eléri a tűzjelzőket mint a kollégái, de kicsi, szűk helyekre nehezen fér be. Persze a hétköznapi életnek is megvannak a maga kihívásai: nehezen talál magának méretben megfelelő öltözéket és cipőt, vigyáznia kell arra is, hogy ne verje be a fejét az ajtófélfába, és az autókba sem mindig olyan könnyű beszállni. Szerencsére felesége, aki egyébként 149,86 centiméter, minden helyzetben segít neki, amikor magassága miatt inkább ő van előnyben. 

És Brandon Berridge az évek alatt megtanulta elfogadni, hogy ebben a világban nem mindig könnyű magasabbnak lenni az átlagnál, mert tudja, hogy vannak bizonyos helyzetek, amikor ebből igenis előnyt lehet kovácsolni, és azt tanácsolja mindenkinek, hogy ne fussunk el a kihívások elől, és persze szeressük azt, amit csinálunk.

Fotó: Pixabay

Fotó: Pixabay

Még több világrekord:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top