nlc.hu
Otthon

Halloween dekorációk egyszerűen

10 egyszerűen elkészíthető halloweeni dekoráció

A most következő halloweeni dekorációk elkészítéséhez sem túlságosan különleges alapanyagokra, sem átlagon felüli kézügyességre nincs szükség, mégis igazán látványosak.

Kicsi tökök

A halloween elsőszámú jelképe a töklámpás, ám a tökfaragásba sokan azért nem fognak bele, mert túl nagy felfordulással jár. Nem feltétlenül muszáj azonban hatalmas tökökkel dolgoznod, kisebbekből is igazán látványos töklámpásokat készíthetsz, anélkül, hogy mindent vastagon elborítana körülötted a kikapart tökhús.

Halloween dekorációk

Fotó: Getty Images

Rajzold meg!

Faragni sem feltétlenül muszáj azonban. A tökökre akár fekete alkoholos filctollal is felrajzolhatod az arcokat. Ez a változat lámpásként persze értelemszerűen nem funkcionál, azonban ha erről le tudsz mondani, akkor mindenféle kapargatás, kaszabolás, ragacsozás nélkül elkészülhetnek a halloweeni tökfejek.

Halloween dekorációk

Fotó: Getty Images

Töklámpás, 2020

A töklámpás 2020-ra aktualizált változata: fogj egy kisebb méretű tököt, húzz rá egy papírmaszkot, hátul kösd meg, majd rajzolj neki arcot! 

Halloween dekorációk

Fotó: Getty Images

Csendélet dísztökökkel

A különböző színű és formájú dísztökökből összeállított kompozíció önmagában is nagyon mutatós. Semmi mást nem kell tenned, mint hogy a tököket egy nagyobbacska tálban vagy kosárban takarosan elrendezgeted. A lakást is díszítheti, de teheted a bejárati ajtóhoz vagy a kertbe is.

Halloween dekorációk

Fotó: Getty Images

Befőttes lámpás

Befőttes üvegek és krepp-papír vagy áttetsző csomagolópapír kell csupán ezeknek a lápásoknak az elkészítéséhez. Vond be az üvegeket narancssárga és/vagy fehér papírral, a szemeket és szájakat pedig szintén kivághatod és felragaszthatod papírból, de megrajzolhatod filctollal is.

Halloween dekorációk

Fotó: Getty Images

Tök narancs

A narancs és a tök közötti küllembeli hasonlóságra épít ez a dekoráció. Alkoholos filccel rajzolj töklámpásszerű fizimiskát a gyümölcsnek! Az ünnep elmúltával aztán a dekorációt nyugodtan el is lehet fogyasztani.

Halloween dekorációk

Fotó: Getty Images

Lufik

Az ünnepek többségén a lufik kiválóan bevethetők dekorációs elemként, nem kivétel ez alól a halloween sem. Ehhez az alkalomhoz a fekete, a fehér és a narancssárga lufik passzolnak. Utóbbi kettőre szintén filctollal rajzolhatod meg a töklámpást vagy kíséretet imitáló szemeket, orrokat, szájakat.

Halloween dekorációk

Fotó: Getty Images

Papírtörlő szellemek

Papírtörlő és fonal vagy madzag felhasználásával igen költséghatékony módon alkothatod meg a halloweeni dekorációt. A papírtörlőből tépj kockákat, hajtogasd be kísértet formára, a fejrészét tömd ki – bár ez akár el is hagyható –, majd nyaknál egymás után, nagyjából egyenlő távolságra kötözd fel a madzagra a figurákat! Végül rajzolj nekik szemeket!

Halloween dekorációk

Fotó: Getty Images

Vágd ki!

Színes papírból bármilyen halloweenhoz kapcsolódó alak – töklámpás, denevér, pók, szellem, akár csontváz – kivágható. Ha kevésbé ügyesen rajzolsz, akár az internetről letöltött és kinyomtatott sablonok segítségével is felrajzolhatod a körvonalat a papírra. A figurák aztán felkerülhetnek például az ablakra…

Halloween dekorációk

Fotó: Getty Images

De damilra vagy cérnára felfűzve akár függő díszként is használhatók.

Halloween dekorációk

Fotó: Getty Images

Még több halloween

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top