nlc.hu
Otthon

Életmentő beszélő papagáj

Beszélő papagája mentette meg a férfi életét

Amikor tűz ütött ki a házban, addig kiabálta gazdája nevét a beszélő papagáj, amíg a férfi fel nem ébredt. Ennek köszönheti az életét.
Papagáj

Egy queenslandi férfi úgy élte túl kedd éjjel a tüzet, mely romba döntötte az otthonát, hogy beszélő papagája a nevét kiabálva felébresztette.

Anton Nguyen aludt, amikor tűz ütött ki brisbane-i otthonában. Papagája, Eric addig kiáltozta, hogy „Anton, Anton”, amíg gazdája fel nem ébredt.

„Eric rikácsolására ébredtem, kis füstszagot éreztem. Fölkaptam a madarat, kinyitottam az ajtót, és a ház hátsó részében megláttam a lángokat – mondta el szerdán Nguyen a Nine Newsnak.

A tűzoltók szerda hajnali 2.30 órakor érkeztek a lángokban álló házhoz. Sikerült eloltaniuk a tüzet, mielőtt a szomszéd épületekre is átterjedt volna, ám Nguyen faháza odaveszett.

„Működtek a házban a füstjelzők, de a madár őket is megelőzte” – mondta el az ABC televízió adásában a helyi tűzoltóság vezetője. A tűz okát még vizsgálják.

(MTI)

Még több beszélő papagáj az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top