nlc.hu
Otthon

Hétvégén jön a fagy

-7 fokra ébredünk vasárnap reggel

Zúzmara, köd, csontrepesztő hideg vár ránk a hétvégén.

Pénteken északnyugat felől hidegfront érkezik – írja az Időkép. Feltámad az északias szél, a Dunántúlon helyenként viharos lökések is lehetnek, valamint több helyen előfordulhat kisebb eső, zápor, a hegyekben akár egy-egy hózápor.

A front mögött szombatra jelentősen csökken a felhőzet, de még élénk marad a szél. Hajnalban a fagyzugos, szélcsendes északi völgyekben néhol már -5 fok alá csökkenhet a hőmérséklet, máshol -4, +2 fok várható, és napközben sem lesz melegebb 3-7 foknál a sok napsütés ellenére.

fagyos időjárás

Zúzmara borítja a visegrádi Fellegvárat körülvevő erdő fáit a ködös időben (Fotó: MTI / Mohai Balázs)

Vasárnap hajnalra leáll a szél, országszerte derült lesz az ég, emiatt országos fagyra kell számítani. Többfelé -5 fok köré csökkenhet a hőmérséklet, sőt a fagyzugos helyeken -6, -7 fokkal is indulhat a reggel. Helyenként zúzmarás ködfoltok varázsolhatnak téli hangulatot. Napközben egy melegfront fátyolfelhőzete boríthatja be hazánkat, de esni nem fog. Délután 3-8 fok várható.

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top