Szabadidő

Marad a nyálkás, ködös idő

Reggel köd, nappal felhők, 10 fok körüli hőmérsékletek.

Marad a nyálkás idő – írja az Időkép. Az előttünk álló napok nem hoznak jelentős változást időjárásunkban, a frontok elkerülik a Kárpát-medencét, így nem lesz mi átkeverje a légrétegeket és kisöpörje a nyirkos, helyenként tartósan ködös levegőt. Ezzel együtt szitálás, gyenge eső elszórtan előfordul.

Csütörtökön nyugaton és délen vékonyodhat el, szakadozhat fel helyenként a felhőzet és bújhat elő a nap. Pénteken ugyanígy a keleti, északi tájak maradhatnak tartósan borúsak, míg a Dunántúlon a ködből kialakuló rétegfelhőzet délután szakadozhat és kisüthet a nap. Hétvégén a reggeli órákra az ország nagy részét boríthatja majd köd, amiből csupán hegycsúcsaink érhetnek ki. Nappal csak lassan zsugorodik a köd, legtovább az ország középső, északi részén maradhat meg, nyugaton ugyanakkor a helyenként feltámadó szélben akár több órára kisüthet a nap. A hőmérséklet általában 6-12 fok között alakul, hétvégén a napos tájakon egy-két fokkal többet mérhetünk.

időjárás, köd

Fotó: Neményi Márton

Öröm az ürömben, hogy mindez nem érdekli a koronavírust, amelyre a kutatások szerint nincs hatással az időjárás, hidegben is pont úgy terjed, mint melegben. Vigyázzunk egymásra!

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top