nlc.hu
Otthon

Szivárgott a szén-monoxid

Saját családjához riasztottak egy székesfehérvári tűzoltót

Riasztott a szén-monoxid-érzékelő, szerencsére senkinek nem esett baja.

Nem sokkal azután, hogy szerda reggel munkába indult a székesfehérvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság munkatársa, a házában elhelyezett szén-monoxid-érzékelő bekapcsolt. A riasztásra azonnal felébredt az épületben alvó édesanya, és miután segítséget kért a 112-es segélyhívón, a kislányával a ház előtt várta meg a tűzoltókat – írja Facebook-oldalán a katasztrófavédelmi főigazgatóság.

A székesfehérvári laktanyában a tűzoltó őrmester a riasztásból tudta meg, hogy saját házához riasztják. Az épületben műszeres méréseket végeztek, amelynek során az egyik szobában a cserépkályha közelében mutatták ki a mérgező gázt. A szén-monoxid-érzékelőnek köszönhetően senkinek sem esett baja, áll a közleményben.

(via Infostart)

Az Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság új tûzoltóautóinak átadása a szervezet Mogyoródi úti épületének udvarán, Budapesten 2019. május 9-én. Huszonhat új tûzoltóautót kapott a katasztrófavédelem az Európai Unió támogatásával.

Fotó: MTI / Bruzák Noémi

Vigyázz a szén-monoxiddal!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top