nlc.hu
Otthon

Torony koponyákból

Horrortornyot találtak Mexikóvárosban

Az emberi koponyák között gyermekek és nők maradványait is felfedezték.
koponya

Az emberi koponyákból emelt azték torony újabb részét, 119 koponyát tárták fel Mexikóvárosban. A tornyot 2015-ben fedezték fel egy épület fel felújításakor. Úgy vélik, a nagyjából 6 méter átmérőjű torony egykor a Nap, a háború és az emberáldozat azték istenének szentelt kápolna sarkában állt.

A történészek szerint a spanyol konkvisztádorok megérkezése előtt a közép-amerikai kultúrák egy részénél szokás volt, hogy koponyafalat emeltek a rivális királyságokból származó, feláldozott harcosok kifehérített koponyáinak bemutatására. A szakemberek szerint ez a masszív koponyafal megrémítette a spanyol hódítókat, amikor azok Hernán Cortés vezetésével elfoglalták a területet.

Az építményt alkotó több száz koponya között gyermekek és nők maradványait is felfedezték. A leleteket tanulmányozó szakértők arra számítottak, hogy kizárólag férfiak, pontosabban csak fiatal férfiak koponyáira fognak bukkanni, hiszen ők voltak a harcosok. A nők és gyerekek maradványainak felfedezése meglepte a kutatókat.

(MTI)

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ez is érdekelhet:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top