nlc.hu
Otthon

Farsangi jelmezek gyerekeknek

Divatos farsangi jelmezek gyerekeknek – Így készítsd el otthon

Milyen farsangi jelmezek most a legnépszerűbbek a kislányok és a kisfiúk között? A 6 legmenőbb, otthon is könnyedén elkészíthető változatot mutatjuk meg neked!

Egy kis kézügyesség, egy kicsivel több idő, és egészen komoly farsangi jelmezeket készíthetsz otthon is. Óvodástól a kisiskolás korosztályig most ezek a legmenőbb jelmezek!

Harley Quinn

Amíg mi hercegnős, cowboyos és nyuszis farsangi jelmezben feszítettünk, addig a mostani gyerekek kedvenc karakterei már inkább mozifilmekből kerülnek ki, és akár a mi favoritjaink is lehetnek felnőttként.

Ha kislányod van, jó eséllyel hallott már Harley Quinnről. Ő nem egy klasszikus cuki, rózsaszínbe öltöztetett karakter, és még csak nem is királylány, de sok kislány egyenesen rajong érte, így nem meglepő, ha a farsangi jelmezek között is népszerű. Harley Quinn jelmezéhez szükséged lesz egy-egy tökéletesen egyforma kék és piros pamut cicanadrágra, és egy szintén egyforma piros, valamint kék felsőre.

A Harlei Quinn jelmez divatos a kislányok körében idén is

Harlei Quinn az egyik legnépszerűbb farsangi jelmez 2021-ben is (Fotó: Amazon.in)

A cicanadrágokat vágd ketté a varrás mentén, majd a kéket és a pirosat varrd össze, hiszen Harley imádja az asszimmetriát. A felsőket is vágd ketté középen, hosszanti irányban, majd illeszd össze a két színt, és varrd össze. De ha nem szeretnél sokat varrni, azt is megteheted, hogy egy fehér felső egyik ujját kékre, a másikat pirosra fested be ruhafestékkel. Arra azonban ügyelj, hogy ha a nadrág baloldalon kék, a felső ugyanezen az oldalon piros legyen – és fordítva.

A szetthez már csak egy fehér csizma kell, és a kész is a jelmez. Persze, a hajviseletről és az arcfestésről se felejtkezzetek meg, mert a két copfba tűzött haj, valamint Harley egyedi sminkje szerves része a karakternek. Hogy tovább fokozd a hatást, a lányod haját egyik oldalon kék, a másikon piros színű kimosható hajszínező spray-vel is feldobhatod, vagy tűzhetsz hozzá kék és piros póthajat.

Pókember

Ha a fiad Pókemberért rajong, a farsangi jelmezhez szükséged lesz egy megegyező színű kék felsőre és alsóra – utóbbi lehetőleg hosszú biciklis nadrág legyen –, piros sapkára, piros textilre, valamint fekete filc anyagra. Egy kartonlapra rajzold meg a Pókember jelmez piros részének körvonalait, vágd ki, majd tedd a piros anyagra, és vágd körbe. Szintén a piros anyagból vágj két egyforma méretű szijatot, amiket a kék nadrág alsó részeire illesztesz majd. De ez utóbbi lépést ki is hagyhatod, és akár egy piros csizmát is adhatsz a lurkóra.

Ezután rajzolj a piros anyagra fekete alkoholos filctollal pókháló mintát, majd attól függően, hogy milyen az anyag, varrd vagy ragaszd rá a kék nadrágra és a felsőre.

Pókember az egyik legkedveltebb farsangi jelmez a gyerekeknél

Pókember örök sláger (Fotó: allonesie.com)

Ahhoz, hogy a jelmez teljes legyen, rajzolj a kartonlapra egy nagy pókot, vágd körbe, illeszd a fekete filc anyagra, majd ezt is vágd körbe, és ragaszd rá a jelmez felső piros részére, annak is a közepére.

Most már csak a maszk van hátra: fogj egy piros, vékony anyagból készült sapkát, és alkoholos filccel erre is rajzolj pókhálómintát. A szeménél vágj ki egy-egy csepp formájú alakot, majd satírozd körbe a fekete filctollal. Végül vágd ki a szeménél és a szájánál a home made maszkot, és már kész is vagy!

Unikornis

Az unikornis még mindig menő farsangi jelmez, és ennél a jelmeznél valójában csak a lelkesedésed – meg persze az időd és az energiád szab határt. Mi most az arany középutat célozzuk meg.

Szerezz be egy fehér felsőt – akár olyat, amit már eleve unikornis díszít, így biztos lehetsz benne, hogy a lányod máskor is szívesen felveszi majd. Ezen felül szükséged lesz rózsaszín, lila, sárga, kék és zöld tüll anyagra – ezeket vágd olyan hosszúra, amilyen hosszúságúra a szoknyát szeretnéd, majd felváltva varrd a darabokat egy széles gumiszalagra. Arra ügyelj, hogy a gumiszalag passzoljon a lányod derekára, vagyis, mielőtt elvágod a gumiszalagot, mérd le a derekát.

Az unikornis farsangi jelmezhez hozzátartozik a színes haj is

Egy hamisítatlan unikornis haja több színben pompázik
Fotó: Getty images

Ezután fogj egy hajráfot, vágj ki rózsaszín kartonból 2 fület és egy szarvacskát, majd borítsd be mindkét oldalukat csillogó felületű, öntapadós rózsaszín papírral, kend ragasztóval, majd szórd meg alaposan csillámporral, és hagyd megszáradni.

Utolsó lépésként tűzz a lányod hajába színes póthajat – lehetőleg passzoljanak a szoknyája színeihez -, fonj két copfot, és a tükörből egy hamisítatlan kis unikornis fog visszamosolyogni.

Superman

Ha Superman szeretne lenni a gyereked, akkor tedd össze a két kezed, mert a farsangi jelmezzel egyszerű dolgod lesz!

Szerezz be egy kék felsőt és egy piros alsót, valamint piros anyagot a palástnak. A Superman jelmeznél a legegyszerűbb, ha keresel a neten egy nagy felbontású Superman logót, és két példányban, színesben kinyomtatod, körbevágod, majd ráerősíted a felsőre, valamint a piros palástra. A piros anyagot szegd körbe, és a felső részére varrj egy patentot – ezzel kész is a palást.

Superman 2021-ben is menő farsangi jelmez

Superman jó eséllyel soha nem megy ki a divatból (Fotó: Profimedia)

A piros nadrágra felülre és alulra vágj egy-egy kék szijatot, majd pont úgy, ahogy Supermanen is látod, varrd rá a nadrágra.

A maszkhoz vagy internetről nyomtass egy sablont, vagy ha érzed magadban az erőt, rajzold meg, és vágd ki egy piros, vastagabb, de még jól hajlítható papírlapra. Mérd le a gyereked fejének körméretét, és ahhoz mérten fűzz gumiszalagot a maszk végeibe. Voilà, kész a mini Superman!

Wonder Woman

Ha egyszerű és költségkímélő farsangi jelmezt keresel, ez az! Szerezz be egy piros tornadresszt, egy kék tüllszoknyát, egy aranyszínű övet, valamint arany és ezüstszínű öntapadós, fényes felületű papírt, és némi csillámport.

A jelmez legmunkásabb része a tüllszoknya feldíszítése, de valójában csak ezzel lesz dolgod, így megéri rászánnod az időt. Vágj ki kartonlapból egy csillag alakú sablont, majd az ezüstszínű öntapadós papírra tedd rá, rajzold körbe, majd vágd ki annyiszor, ahány csillag ráfér a szoknya rétegeire. Szebb lesz az összhatás, ha kisebb-nagyobb csillagokkal dolgozol, vagyis különböző méretűekkel díszíted a szoknyát.

Wonder Woman 2021-ben is divatos farsangi jelmez

A kislányok körében Wonder Woman 2021-ben is menő (Fotó: Getty Images/Andrew Harnik-Pool)

Ezután már csak az aranyszínű WW logó van hátra: ugyanúgy, ahogy a csillagokat, rajzold meg – akár az internetről is nyomtathatsz hozzá sablont –, majd vágd ki a formát, és ragaszd rá a felsőre. Az öv felcsatolása után már kész is a mini Wonder Woman!

Batman

A Batman jelmez esetében – nem meglepő módon – a feketén van a hangsúly. A következőkre lesz szükséged fekete színben: egy hosszú ujjú vékony felső, egy lehetőleg szűkebb szabású nadrág, egy nagyobb méretű szatén anyag a palástnak, filc anyagra, kesztyű, vékonyabb anyagból készült sapka. Mindezeken kívül még egy merevebb, sárga anyagra lesz szükséged a logóhoz.

A sárga anyagból vágj egy körülbelül 10 centiméter széles csíkot, fekete alkoholos filccel rajzold meg az öv mintázatát, majd hátulra varrj rá két patentot. Ezzel kész is az öv.

Egy kartonlapra rajzold meg Batman jelét, vágd ki, majd a sablon segítségével vágd körbe a maradék sárga anyagot, és ragaszd rá a fekete felsőre.

A Batman maszkot arcfestéssel is elkészítheted

A Batman maszkot arcfestéssel is elkészítheted (Fotó: Getty Images)

A fekete szaténból vágj téglalapformát, majd cakkozd be a végét, csak úgy, mint azt Batmannél látod. A többi három oldalt szegd körbe, majd felülre varrj egy erősebb patentot, miután lemérted a gyereked nyakának körfogatát – figyelj arra, hogy ne legyen se túl szoros, se túl laza.

A fekete sapkát vágd ki a szeménél, és az orra alatt úgy, hogy az áll teljes egészét láttassa. Ezután fekete filcből vágj ki egy-egy hegyes fület, és varrd rá a sapkára. Fontos, hogy a fül erősebb anyagból legyen, máskülönben nem lesz tartása. Ha ezzel is megvagy, már kész is Gotham city megmentőjének kicsinyített mása.

A legfinomabb farsangi fánkokat itt találod!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top