nlc.hu
Otthon

Mosómedve a padláson

Cicákért mentek, mosómedvét találtak az állatmentők egy soproni ház padlásán

A mosómedve tyúkokat lopkodott a családtól, ezért hívták az állatvédők segítségét.

A Nektek Ugatunk Állatvédő Egyesület tagjai a napokban mosómedvét fogtak be Sopronkövesden egy családi házban, írta a Kisalföld nyomán a 24.hu.

mosómedvét fogtak egy családi házban

Képünk illusztráció (Fotó: Unsplash)

Január 27-én eredetileg túlszaporodott cicákért mentünk a településre, amikor a szomszédból szóltak, hogy egy mosómedve költözött be a padlásukra. Kérték, hogy segítsünk kicsalogatni onnan, mert több tyúkot is elkapott már náluk – mondta a portálnak Tölli-Molnár Beáta, az egyesület elnöke.

Mint írják, a mosómedve invazív faj, így az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 24/F. § szerint kedvtelésből való tartása, szaporítása és forgalomba hozatala tilos. A tilalom megszegésével tartott állatot az állatvédelmi hatóság elkobozza. Ezért az Egyesület a Budakeszi Vadasparkba szállította az állatot, miután nagy nehezen sikerült befogniuk.

A mentett mosómaci, akit Gordonnak kereszteltek el, egyelőre egy elkülönítőben van, megfigyelik. Állítólag megsértődött, de rendesen eszik-iszik.

Kapcsolódó cikkeink

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top