nlc.hu
Otthon

Építési tilalom Paloznakon

Ezen a balatoni településen betiltottak mindenféle építkezést

Építési tilalom lépett életbe Paloznakon, mert megelégelték a befektetési célú építkezést.
Paloznak

Február 15-től Paloznak teljes területére érvényes, átfogó építési tilalom lépett életbe. Tilos telket alakítani, új építményt létesíteni, meglévő építményt átalakítani, bővíteni, elbontani és más, építésügyi hatósági engedélyhez nem kötött változtatást végrehajtani – derült ki a Balatontipp interjújából, amelyet Czeglédy Ákos polgármesterrel készítettek.

A polgármester szerint az 570 lelkes balatoni faluban az utóbbi időben „boldog-boldogtalan épít, mert pillanatnyilag jó ötletnek tűnik neki, meg befektetésnek se rossz”. Mint mondta, meg akarják őrizni Paloznak falusias jellegét. Ezért azt szeretnék, hogy azok építkezzenek, akik ott akarnak lakni, a nyaralót pedig azok építsenek, akik minden szabad hétvégéjüket ott szeretnék tölteni.

Az építkezési lázat Czeglédy Ákos szerint azért is vissza kell fogni, mert a közművek már nem bírnak ekkora igényeket kiszolgálni. Tavaly rendszeresek voltak a csőtörések az ivóvíz-vezetékeknél, gond van a szennyvízhálózattal és az áramellátással is.

A tilalom legfeljebb három évig tarthat, és egyedül a már engedéllyel rendelkező vagy folyamatban lévő ügyek jelentenek kivételt. Az építkezések ideiglenes blokkolása mellett az a cél, hogy felülvizsgálják a településrendezési eszközöket, és módosítsák a szabályokat.

(Kiemelt kép: Facebook/Faluház Paloznak)

Balatoni építési láz:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top