nlc.hu
Otthon

A járvány durvulását mutatja a szennyvízminta

Országosan nő a koronavírus-koncentráció a szennyvízben

A szennyvízadatokból előre megbecsülhető, hogy a következő hetekben milyen tendenciára lehet számítani a járványügyi számokban.

Az elmúlt héten országos átlagban újra nőtt a szennyvízmintákban a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja –vette észre a 444.hu a kormányzati koronavírus-honlap tájékoztatását. 

Nő a koronavírus koncentráció a szennyvízben

Nő a koronavírus koncentráció a szennyvízben. Fotó: unsplash

Mint írják, a szennyvízmintákban Békéscsabán, Budapesten, Kecskeméten, Pécsen és Szekszárdon tapasztaltak emelkedést. Csak Zalaegerszegen regisztráltak csökkenő tendenciát.

Alacsony koncentrációt már csak Eger és Zalaegerszeg esetében mértek, de a budapesti északi és déli szennyvíztisztító mintájában, Székesfehérváron és Szekszárdon az átlagosnál magasabb mértékben nőtt a koncentráció.

A szennyvízadatokból előre megbecsülhető, hogy a következő hetekben milyen tendenciára lehet számítani a járványügyi számokban. Az emelkedés azt mutatja, sajnos tényleg a harmadik hullám felívelő szakaszában vagyunk.

Legfrissebb koronavírushíreink

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top