nlc.hu
Otthon

Újabb rohamra számítanak a Balatonnál

Újabb rohamra számítanak Balatonnál a szigorítások miatt

Felhívást tett közzé a Balatoni Szövetség elnöke, és arra kér mindenkit, aki a szigorítások idején a tópartra utazna, hogy legyenek tekintettel a helyiekre.

Felhívást tett közzé a Balatoni Szövetség elnöke és Balatonfenyves polgármestere, Lombár Gábor, mert tart, hogy a járványügyi intézkedések szigorítása miatt miatt sokan döntenek úgy, hogy kimenekülnek a városokból és a tóparton kötnek ki, írja az ATV.

Lombár Gábor azt kéri az érkezőktől, hogy a bevásárlásaikat próbálják meg lakhelyeiken elintézni, különös tekintettel a gyógyszerek beszerzésére, hogy ne terheljék a balatoni települések üzleteit, patikáit. „Ez egy ugyanolyan magyarországi település, amelyik próbálja túlélni ezt az időszakot. Attól még, hogy a süt a nap és gyönyörű a Balaton, az még nem jelenti azt, hogy itt aztán el lehet felejteni mindent, ami a bajainkkal kapcsolatos. Kérek mindenkit, hogy tartsák be a szabályokat.” 

Az ATV cikke szerint ezen a hétvégén még nem volt nagy tömeg a parti sétányon Balatonfenyvesen, de ahogy tavaszodik, valószínűleg egyre többen látogatnak majd le hétvégenként a Balatonhoz, és az üzletek nagy többsége még nem készült fel a tömegekre. Hozzátették, az első hullámban főleg a nagyobb balatoni településeken lehetett hallani ellátási nehézségekről.

Balaton

Vitorlás Balatonfüred közelében 2020. október 20-án (Fotó: MTI / Vasvári Tamás)

Még több cikk a Balatonról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top