nlc.hu
Otthon

Koronavírusos Viktória svéd koronahercegnő

Koronavírusos lett Viktória svéd koronahercegnő és férje

Enyhe tüneteik vannak.
Koronavírusos lett Viktória svéd koronahercegnő és férje

Pozitív lett Viktória svéd koronahercegnő és férje, Daniel koronavírustesztje – közölte csütörtökön Stockholmban a királyi ház.

A 43 éves Viktória, XVI. Károly Gusztáv király és Szilvia királyné legidősebb leánya és a 47 éves Daniel jól van, és csak enyhébb tüneteik vannak – áll a királyi ház közleményében.

Gyermekeiket, Estelle hercegnőt és Oszkár herceget házi karanténban helyezték el.

A hercegi pár nem az első, akik a svéd királyi családban megfertőződtek a koronavírussal. Novemberben Károly-Fülöp, Viktória öccse és a felesége, Zsófia hercegné tesztje szintén pozitív lett.

XVI. Károly Gusztáv király és Szilvia királyné nem kapták el a vírust, január közepén már megkapták a védőoltást is.

A világjárvány kezdete óta a 10,3 milliós Svédországban, ahol a legtöbb országtól eltérően „rugalmasan” kezelték a járványt, több mint 707 ezer fertőzöttet és 13 111 halálos áldozatot jelentettek.

A királyságban november óta a második hullám miatt több korlátozó intézkedést rendeltek el, de ezek még mindig enyhébbek, mint más országokban. Jelenleg is korlátozzák a nyilvános gyülekezéseket (legfeljebb nyolcan jöhetnek egyszerre össze) és az éttermi fogyasztást, a gimnáziumokban egyre több a távoktatás.

(MTI)

(Kiemelt kép: Jonathan NACKSTRAND / AFP)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top