nlc.hu
Otthon

Tavaszi időjárás

Hétfőn tavasz, kedden hózápor

Szeszélyes lesz a következő napok időjárása.

Szombaton fokozatosan mindenütt csökken a felhőzet, az éjszaka képződött ködfoltok is megszűnnek, és túlnyomóan napos időre van kilátás kevés gomoly- és fátyolfelhővel. Csapadék nem valószínű. A déli, délnyugati szél a Dunántúlon és az Északi-középhegység területén időnként megerősödik, helyenként viharos közeli széllökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között alakul. Késő estére 5, 10 fokra hűl le a levegő – írja a kiderul.hu.

Vasárnap nagyrészt erősen felhős, illetve borult lesz az ég. Többfelé várható eső, záporeső, a nagyobb mennyiségű csapadék a délnyugati megyékben hullhat. A délnyugati, majd az északnyugatira forduló szél megélénkül, főként a Dunántúlon helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0, +6, a maximum-hőmérséklet 7 és 13 fok között alakul, a tartósabban csapadékos nyugati, délnyugati vidékeken mérhetik az alacsonyabb értékeket.

A rózsaszín tulipánok jobb kedvre derítenek (Fotó: iStockphoto)

A rózsaszín tulipánok jobb kedvre derítenek (Fotó: iStockphoto)

Hétfőn nyugat felől egyre több helyen vékonyodik, felszakadozik, majd délután, este főleg a Nyugat-Dunántúlon időnként erősen megnövekszik a felhőzet. Az ország nagy részén több-kevesebb napsütés is valószínű. Helyenként előfordulhat kisebb eső, zápor (délelőtt még a Tiszántúlon nagyobb az esélye, délutántól inkább a Nyugat-Dunántúlon nő a valószínűsége). Az északnyugati, északi szelet élénk, helyenként erős széllökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3, +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 12 fok között alakul.

Kedden főleg Szabolcsban felhős maradhat az ég, másutt az erőteljesebb gomolyfelhő-képződés mellett több-kevesebb napsütés is valószínű. Szórványosan előfordul záporeső, helyenként hózápor is. Az északi, északnyugati szél élénk, főleg az Észak-Dunántúlon több helyütt erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -5, +3, a csúcshőmérséklet 7 és 11 fok között várható.

Szerdán a hosszabb-rövidebb napos periódusok mellett sokfelé erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk. Szórványosan zápor, hózápor is előfordulhat. Az északi, északnyugati szelet többfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik. A hajnali -5, +1 fokról 6 és 10 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top