nlc.hu
Otthon

Készülnek a boltok a húsvéti rohamra

Már a húsvéti rohamra készülnek a boltok: arra kérik a vásárlókat, hogy ők is készüljenek

Már nincs két hét hátra húsvétig, de az emberek többsége még nem szerezte be az ünnephez a sonkát, a tojást és a csokoládét. A boltok rengeteg fertőtlenítéssel készülnek az ünnep előtti rohamra, a szakértők pedig arra kérik a vásárlókat, hogy minél előbb szerezzék be az ünnepi ételeket, hogy elkerüljék a végső rohamot.

Ugyan a járvány miatt ez a húsvét sem lesz olyan, mint ahogy azt megszokhattuk, idén is sokkal többet vásárolnak majd az emberek az ünnep előtt. A boltok erre nagy fertőtlenítéssel készülnek: nemcsak a polcokat, a padlót és a kasszaszalagokat, hanem a bevásárlókocsikat és kosarakat is fertőtlenítik, és lehetőség szerint mindenhová kézfertőtlenítő automatákat helyeznek – derül ki a TV2 Tények riportjából.

Húsvéti csokinyuszik vevőre várva (fotó: Pixabay)

Húsvéti csokinyuszik vevőre várva (Fotó: Pixabay)

Azonban nemcsak a boltok tehetnek valamit azért, hogy a bevásárlás biztonságos legyen, hanem mi is. Szakértők arra figyelmeztetnek, hogy próbáljuk meg minél előbb megvenni a sonkát, a tojást és a csokoládét, hogy elkerülhessük az utolsó napok rohamát. Felhívják a figyelmünket arra is, hogy lehetőleg egy családból csak egyvalaki menjen elvégezni a bevásárlást, hogy minél kisebb legyen a zsúfoltság, valamint figyeljünk arra is, hogy lehetőleg ne csúcsidőben (hétköznap késő délután/kora este, hétvégén délelőtt és kora délután) látogassunk el a boltba.

Minden, amit a húsvéti sonkáról tudni szeretnél, de nem volt kitől megkérdezned:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top