nlc.hu
Otthon

Kisbuszban él a lány

Édes furgonélet: otthagyta a pánikrohamot okozó munkáját, lakóautóban él most a 30 éves amerikai nő

Szabadúszó életmódja enyhítette szorongásait is, vallja a lány, aki lakóautójában lakik és dolgozik egyszerre.

Hilary Bird 7 év után otthagyta a rengeteg stresszel járó vállalati marketinges munkáját, mert úgy érezte, jelentős változásra van szüksége. Munkája miatt folyamatos pánikrohamoktól szenvedett, és mindennél jobban szeretett volna utazgatni oda, ahová csak akar. Hilary döntött, kilépett állásából, vett egy 1999-es Ford E250-es kisteherautót, és nekilátott a nagyvilágnak.

Édes furgonélet: Otthagyta pánikrohamot okozó munkáját, lakóautóban él most a lány

Édes furgonélet: Otthagyta pánikrohamot okozó munkáját, lakóautóban él most a lány (Fotó: green.van.go profilképe / green.van.go • Instagram)

Az autót álomotthonná alakítása több ezer dollárt és hónapokig tartó kemény munkát igényelt, de megérte: Hilary most szabadabb és boldogabb, mint valaha.

Rájött, hogy a „furgonélet” elérhetővé teszi az összes célját, ráadásul az utazgatás mellett távmunkával tudja fenntartani magát.

Hilary összesen 5 hónapot töltött a kisbusz átalakításával, miközben szabadúszó digitális nomádként kezdett el dolgozni. Már 15 ezer mérföldet utazott a furgonnal – járt Idahóban, a Csendes-óceán északnyugati részén, Arizonában. Úgy véli, új életmódja teljesen enyhítette szorongásait is.

Persze ebben az életmódban is vannak kihívások: elmehet a net, lefoglalhatják előle a táborhelyet, vacsorafőzés közben elfogy a gáz. „Az ilyen problémákat azzal győzöm le, hogy emlékeztetem magam arra, miért választottam ezt az életmódot. Valami újat és ismeretlent szerettem volna megtapasztalni. Problémák elkerülhetetlenül felbukkanhatnak így is, de ez is az út része” – vallja a lány, aki többé nem érzi úgy, hogy elrohan mellette az élet, hiszen nincs egy meghatározott menetrendhez kötve.

Az életmód azt nem teszi lehetővé, hogy túl sok felesleges holmit halmozzon fel, de vannak kötelező darabok, ilyen a mosdó, a tűzhely, a pad-ágy átalakító.

A következő célállomás Nevada és Új-Mexikó lesz. Kicsit irigykedünk.

(via)

Ők is a szabad élet mellett döntöttek

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top