nlc.hu
Otthon

Közös szonda használata közúti ellenőrzésnél

Minden sofőrrel ugyanabba a szondába fújattak be a rendőrök – videó

Nehezen érthető, hogy amikor a járványügyi számok naponta rekordokat döntenek, így akarják kiszűrni az ittas sofőröket a szondáztató rendőrök.

„Végignéztem, ahogy az előttem lévő autókba is belógatta ugyanazt a szondát, amit aztán én is megkaptam, de nem akartam kötözködni, megfújtam” – nyilatkozta a Telexnek az egyik olvasó, aki feleségével március 21-én autózott 84-es főúton Kópházán, amikor a járőrök megállították és ellenőrizték őket. De nemcsak őket, hanem a létező összes sofőrt, aki arra járt, és mindenkivel ugyanabba a szondába fújattak be, állítja a lapnak az esetről egy videót is eljuttató férfi.

Minden sofőrrel ugyanabba a szondába fújattak be a rendőrök - videó

Minden sofőrrel ugyanabba a szondába fújattak be a rendőrök – videó (Fotó: Telex-Youtube)

Felesége azért is vette elő a telefonját és kezdett videózni, mert nem akarták elhinni, hogy akkor, amikor a járványügyi számok naponta rekordokat döntenek, és a brit mutáns miatt jóval gyorsabban terjed a vírus, ilyen módszerrel akarják kiszűrni az ittas sofőröket – írja a lap.

A videón látható műszeren semmilyen steril cső nem volt. Ilyenkor sokszor az is elég, ha a sofőr egyszerűen csak beszél előtte, hiszen csak az alkohol jelenlétét vagy hiányát akarják megállapítani. Csakhogy amennyiben a rendőrség nem fertőtleníti a műszer felületét, és véletlenül hozzáérinti a következő ember ajkához, az komoly fertőzésveszélyt jelent. 

A Telex Z ORFK-nál érdeklődött arról, hogy a rendőrség szerint a járvány harmadik hullámának felfutó ágában nem túl kockázatos-e ez a fajta rendőri ellenőrzés, illetve mire számíthat az az autós, aki a járványhelyzetre hivatkozva nem fújja meg a szondát. Választ egyelőre nem kaptak.

Mindeközben

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top