Életmód

Ilyen vicces közúti igazoltatást még nem láttál!

Egy amerikai egyetemistát megállítottak a rendőrök. Bár nem különösebben látszott rajta, hogy ivott volna, mégis megszondáztatták. Azaz, csak szerették volna, mert felajánlott helyette egy olyan produkciót, ami kétséget kizáróan igazolja a józanságát. Szerencsére a rendőrautó kamerája mindent rögzített.

Az eset Arkansas államban történt, ahol a rendőrök arra lettek figyelmesek, hogy egy autós rendkívül lassan, a járdához közel halad éjszaka. Ez főként az ittasan hazasurranni próbáló sofőrökre jellemző. Noha az USA területén nincs zéró tolerancia, ilyenkor azért meg szoktak bizonyosodni róla, hogy az autós képes-e biztonságosan vezetni a járművet.

Ezért az amerikai rendőrök sok esetben nem is szondát használnak, hanem úgynevezett józansági tesztet. Ilyenkor jellemzően arra szokták kérni a sofőrt, hogy menjen végig egy egyenes vonalon, vagy próbáljon fél lábon egyensúlyozni egy kicsit.

Ennél lényegesen jobb dolog történt, az alábbi videón látható autó vezetőjéről ugyanis kiderült, hogy amikor nem a University of Arkansas könyvtárában tölti az időt, “civilben” bűvészként és zsonglőrként dolgozik.

A barátságos hangulatú igazoltatásnak ezen a pontján a rendőrök nem hagyhatták ki a lehetőséget és megkérdezték a srácot, hogy tartana-e nekik egy rögtönzött bemutatót. A járőrök hangsúlyozták, hogy ez nem kötelező, nehogy a sofőr úgy érezze, hogy kényszeríteni akarják a bohóckodásra.

Erre szerencsére semmi szükség nem volt, a fiú ugyanis örömmel vállalkozott erre, csupán annyit kért az egyik rendőrtől, hogy a telefonjával rögzítse a mutatványt. Ami ez után történt, azt tényleg a videón érdemes megnézni, körülbelül 3:40-től indul a bemutató.

Ha a környéken járó autósok szemtanúi voltak az esetnek, lehet, hogy az alábbi régi vicc jutott eszükbe:

Az előadásra igyekvő zsonglőrt megállítja a rendőr.

– Mi az a rengeteg tőr az autójában? – kérdi tőle.

– Zsonglőrködöm velük.

A rendőr azonban gyanúsnak találja, és felszólítja, mutassa be a tudományát. A zsonglőr kiszáll, és előadja a produkcióját. Egy arra haladó autós lelassít, és a vezetője így szól a társához: – De jó, hogy abbahagytam az ivást! Odanézz, mit találtak ki a szondáztatás helyett!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top