nlc.hu
Életmód

Részegen ölt, fizetni kell a kocsmáknak

Fizetni kell a vendéglátóhelyeknek, akik kiszolgálták az ittas sofőrt, aki részegen ölt

Bírói jóváhagyásra vár a megegyezés a dél-karolinai baleset ügyében, amelyben egy menyasszony, Samantha Miller meghalt, három másik pedig megsérült az áprilisi menyegzőjük után.
Samantha Miller és férje

A 34 éves nő a tökéletesre sikerült esküvője után halt meg, épp egy golfautóban utazott a férjével és két családtagjával, amikor hátulról belehajtott egy feltételezetten ittas sofőr, egy bizonyos Jamie Lee Komoroski.

25 éves Komoroski 105 km/órás sebességgel hajtott ott, ahol csak 40 km/órával lehetett volna közlekedni, és a véralkoholszintje háromszor magasabb volt, mint az állam által megengedett határérték, amikor járművével ütközött.

 

Egy egész család gyászol

Az elhunyt gyászoló édesanyja most úgy próbálja feldolgozni a történteket, hogy önkéntesként dolgozik az Anyák az ittas vezetés ellen elnevezésű, érdekvédelmi szervezetnél, és igyekszik felhívni a figyelmet a széles körben elterjedt társadalmi problémára.

„Szeretném ezt pozitív irányba fordítani – mondta a PEOPLE-nek. – Sam azt akarná, hogy ezt tegyem. Az ember nincs is tisztában azzal a sok tragédiával, amit az ivás és a vezetés okoz, mert csak a nagy sztorikról hall az ember, pedig annyira elharapózott, és tennünk kell ellene valamit.”

Hozzáteszi: „Ne mondjátok, hogy ‘Szegény Sam’ és ‘Szegény Sam családja’. Tegyetek valamit. Terjesszétek a tudatosságot, beszéljetek a barátaitokkal, beszéljetek a barátaitok gyerekeivel. Mondd el nekik, mit tegyenek, ha elmennek inni, igyanak felelősségteljesen. Ne törődjetek a saját dolgotokkal, mert tudjátok mit? Lehet, hogy egy nap a te családod esik áldozatul.”

A WCSC jelentése szerint Komoroski véralkoholszintje 0,261 százalék volt a dél-karolinai rendészeti osztály toxikológiai jelentése szerint. Dél-Karolinában a törvényes határ 0,08.

A bírósági feljegyzések szerint Komoroskit egy rendbeli gondatlan emberöléssel és három rendbeli, súlyos testi sértés elkövetésével vádolják. A meghallgatáson egy bíró azt kérte, hogy 2024 májusában folytassák le a tárgyalást, és megjegyezte, hogy ha addig nem történik meg, a 25 éves Komoroskit 150 000 dolláros kezességvállalás ellenében szabadlábra helyezhetik.

Szabadulásának más feltételei is lennének, például Komoroskit házi őrizetbe kell helyezni, Charleston megyében kell tartózkodnia, és olyan nyomkövetőt kell viselnie, ami monitorozza az alkoholfogyasztását. A lánynak az útlevelét is le kellene adnia, és nem vezethetne. A bíró azt kérte, hogy mindkét fél tegyen lépéseket a tárgyalás felgyorsítása érdekében.

„Azt hiszem, ez mindenki számára lezárást jelentene” – mondta.

Fizetni kell a vendéglátóhelyeknek

A pénteken benyújtott bírósági dokumentumok szerint megölt nő hagyatékának kezelői megegyezésre jutott néhány olyan étteremmel, amely kiszolgálta a halálos balesetben érintett ittas vezetőt. A helyi törvények szerint ittas vendéget nem szolgálhatnak ki.

A jóváhagyási kérelem szerint Samantha Miller hagyatékának kezelői megegyezett a The Crab Shack, a The Folly Deli és a Progressive Northern Insurance Company társasággal, hogy „bizonyos összegeket” fizetnek cserébe a felelősség alóli felmentésért az áprilisi incidenssel kapcsolatban, amely a menyasszony életébe került.

Via: 1,2,3

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top