nlc.hu
Otthon

Használt cipőket árul a Nike

Saját használt cipőit kezdi árulni a Nike

A hulladékot szeretnék visszaszorítani a lépéssel.
Nike bolt

Bizonyos üzleteiben használt (értsd: a vásárlók által visszavitt) cipőit kezdi árulni a Nike, hogy ezzel is védje a környezetet – adta hírül a CNN. Az alig használt vagy (enyhén) gyártási hibás cipőkről van szó, ezeket a cég kitisztítja, fertőtleníti, ha kell, helyrehozza. Az így a boltokba visszakerülő lábbelik természetesen olcsóbbak lesznek majd, mint új társaik.

Egyelőre csak nyolc boltban kezdték el az akciót, április végére 15-ben lesznek elérhetők a használt cipők, év végére pedig még sokkal több üzlet száll be a körbe. Sajnos egyelőre csak amerikai boltokról van szó. A Nike egyébként a szennyező anyagok kibocsájtásának 70 százalékos csökkentését tervezi 2025-re, és megtízszerezné azon anyagok használatát, amelyet később újra lehet hasznosítani.

Csak a 60 napon belül visszahozott cipőket adja el újra a cég, és persze azokat is csak akkor, ha megfelelő állapotban vannak. Nem lesz központi árazás, minden cipőnek külön árcédulája lesz az állapota szerint. Egyelőre a felnőtt cipők érintettek, a gyerekmodellek nyáron kerülnek sorra. Sok visszahozott cipőt el is ajándékoznak majd a rászorulóknak.

Kiemelt kép: Kevin Frayer/Getty Images

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top