nlc.hu
Otthon

Új őrület: projektorral vetítenek ablakot a falra

Projektorral vetítenek ablakot a falukra az emberek, ahonnan álomszerű a kilátás

Csúnya a kilátás a lakásodból? Vagy egyszerűen csak meguntad? Ablaktalan szobád van vagy túl kicsi az ablakod? A projektor mindenre megoldás lehet: egy pillanat alatt egy tengerparti házikó szobájában találhatod magad.

Az érzékszerveink átverésére még sosem volt annyi lehetőségünk, mint manapság. Nagy sikernek bizonyultak például a naplemente lámpák, melyek bármelyik szobába képesek a naplementék hangulatát varázsolni. Most azonban ennél eggyel továbbléptünk: az emberek projektorok segítségével egy üres falfelületre képesek ablakot varázsolni, erre pedig kilátást vetíteni valamilyen egzotikus helyre, például a tengerpartra vagy egy esőerdőre – írja a brit Metro.

A módszer kipróbálói arra jutottak, hogy valóban megnyugtató tud lenni az élmény, ha például egy nagyvárosi lakóház sokadik emeletéről egy gyönyörű hegyvidéket nézhetünk, vagy épp kikandikálhatunk a folyópartra. A tanulmányok azt mondják, igazuk van: az érzékszerveink átverése valóban nyugtató hatással lehet ránk. A jólétkutató Jennifer McKenzie szerint önmagában az, ha egy fotót nézünk a természetről vagy hallgatjuk annak hangjait, segíthet megnyugtatni magunkat. Nem csoda, hogy ez az új projektoros módszer épp a pandémia idején kezd elterjedni.

Bámulj velünk pazar kilátású helyeket!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top