nlc.hu
Otthon

15 évig lógott a munkából, vádat emeltek ellene

A munka antihőse: 15 évig nem járt be dolgozni, de fizetést azért kapott

A jó időknek azonban vége, a férfi ellen többek között hivatali visszaélés és zsarolás miatt emeltek vádat.

Egy olasz férfi megdöntötte az országos rekordot azzal, hogy állítólag 15 évig nem dolgozott. A rendőrség szerint a kórházi alkalmazott ennek ellenére megkapta minden hónapban a fizetését, és 538 000 euróval lett gazdagabb úgy, hogy 2005 óta nem jelent meg a munkahelyén, a Catanzaro városában található Pugliese Ciaccio kórházban, írja a Guardian.

A most 67 éves férfi ellen hivatali visszaélés, hamisítás és súlyos zsarolás vádjával emeltek vádat, illetve hat vezető ellen is nyomozás folyik, ugyanis a gyanú szerint ők is szerepet játszottak abban, hogy az illető ennyit tudjon lógni a munkából. A rendőrség szerint a férfi 2005-ben megfenyegette a kórház igazgatóját, hogy ne merje jelenteni a távollétét. Az igazgató ezután nyugdíjba vonult, ennek ellenére sem bukott le az illető, ugyanis az új főnöknek és a HR-osztálynak sem tűnt fel, hogy nem jár be dolgozni.

A kormány 2016-ban szigorította a munkakerülők elleni törvényt, miután több nagy visszhangot kiváltó rendőrségi vizsgálat feltárta, hogy a hiányzások mennyire elterjedtek a közszférában. Az egyik nyomozás során a rendőrség titkos térfigyelő kamerák segítségével a sanremói városháza 35 dolgozóját buktatta le. Egy másik esetben egy közlekedési rendőrt, aki ugyanabban az épületben lakott, ahol dolgozott, lefilmezték, amint alsóneműben jelezte, hogy felvette a munkát, majd visszament az ágyba.

munka

Fotó: Pixabay

Mindig csak a munka:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top