nlc.hu
Otthon

Megszűnt az állása, de utána még bejárt dolgozni.

Megszűnt az állása, de három évig még bejárt dolgozni, mert elfelejtettek szólni neki

A romániai nő három éven keresztül úgy járt be dolgozni, hogy hivatalosan már nem volt állása.
Irodai munka

Egészen abszurd helyzet alakult ki romániai Gorij megyében található Stănești község önkormányzatán: egy nőnek még 2017-ben megszüntették a posztját, de erről neki elfelejtettek szólni – írja a Főtér.ro.

Három évig gyanútlanul járt be a munkahelyére, miközben hivatalosan nem volt állása. Mivel a bérszámfejtőt és másokat sem értesítettek a döntésről, a nő a fizetését rendesen megkapta, sőt, időközben még emelkedett is a bére.

Az esetre azonban felfigyeltek a hatóságok, így tavaly az adóhivatal és a rendőrség is megkereste a volt polgármestert. A település korábbi vezetőjének vissza kellett fizetnie a kárt (több mint 5,5 millió forintnak megfelelő lejt), valamint hivatali visszaélés és sikkasztás miatt büntetőeljárás indult ellene.

Az állás nélkül maradt nő azt mondta, jóhiszeműen járt el, mivel neki senki sem szólt, így szerinte jogszerűen kapott fizetést, hiszen dolgozott. Viszont beperelte az önkormányzatot, mert szerinte jogtalanul bocsátották el.

Az ügy ezzel még nem ért véget: a bíróság a nőnek adott igazat. Így viszont az előző polgármester is ártatlannak minősül, és ennek nyomán kártérítést követel az önkormányzattól.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Pixabay/Bartek Zakrzewski)

Elbocsátás az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top