nlc.hu
Otthon

Külföldön élő magyarok oltása

Kiderült, mikor oltják a külföldön élő magyarokat

Orbán Viktor beszélt a külföldön élő magyarok oltásáról ma reggel.

Orbán Viktor a ma reggel adott interjúja előtt, Facebook-üzenetben elmondta, ha minden regisztráltat beoltottak itthon, sorra kerülhetnek a külföldön élő magyarok is. 

Kiderült, mikor oltják a külföldön élő magyarokat

Koronavírus elleni vakcina beadására várakoznak emberek az angliai Hertfordshire megyei Stevenage város konferenciaközpontjában létesített oltóközpont előtt 2021. január 11-én (Fotó: MTI / EPA / Pool / Joe Giddens)

Nagy mennyiségben érkeznek vakcinák a következő hetekben, meg tudják duplázni az eddig beoltottak számát. Valamikor május közepén előállhat az a helyzet, hogy minden regisztrált megkapta a vakcinát itthon, ezért indítanak majd egy akciót arra, hogy a külföldön élő magyarokat is beoltják – idézi a Telex a miniszterelnököt.

A kormányfő bejelentésében úgy fogalmazott, hogy „három és félmillió honfitársunk beoltva”, ami megtévesztő, mert azok száma, akik a vakcina mindkét dózisát megkapták, még nem érte el a 1,5 milliót. 

A Kormányzati Tájékoztatási Központ a napokban jelentette be, hogy az egyetemi oltópontokon a kormány kísérleti jelleggel kipróbál egy internetes foglalási rendszert. Az oltás felgyorsítása érdekében 70.000, már oltásra regisztrált ember fog SMS-ben értesítést kapni, hogy az abban szereplő kód alapján időpontot foglaljon magának jövő hét hétfő, kedd vagy szerdára. Ha valóban sikerül felgyorsítani az oltást, a külföldön élő magyarok is hamar sorra kerülhetnek.

Legfrissebb koronavírus-híreink

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top