nlc.hu
Otthon

Puma a lakásban

Állati: felnőtt pumával osztja meg otthonát az orosz család – videó

Egy állatsimogatóból mentette meg a pár Messit, a pumát, akivel három éve harmóniában élnek együtt.

Aleksandr és Maria Dmitriev orosz házaspár, akik három éve egy pumával osztják meg az otthonukat. A macskák ugyan gyakran tartott állatok a háznál, a pumatartás elég ritka, főleg egy kis lakásban, ahol a házaspár él.

Pumát tart az orosz házaspár

Pumát tart az orosz házaspár (Fotó: l_am_puma Instagram)

Messi hároméves puma, amely a jaguár után a második legnagyobb macskaféle Amerikában. A vadonban csúcsragadozónak számít, de Messi egy állatsimogatóban született, élete eddigi részét házi macskaként élte, így egyelőre annak megfelelően is viselkedik.

Dmitrievék tisztában vannak azzal, hogy Messi ragadozó, aki majd biztosan kipróbálja a benne lakozó erőt, hogy letesztelje, ki az úr a háznál.

Aleksandr és Maria mindketten képzett pszichológusok, akik mindig odavoltak a macskákért, de arról sosem álmodtak, hogy egy pumával osztják meg házukat. Boldogan éltek szőrtelen szfinx típusú cicájukkal, amikor 2018-ban meghallották, hogy egy újszülött pumakölyök a helyi állatsimogatóban komoly orvosi ellátásra szorul. A fiatal pár tudta, ha nem mentik meg a kölyköt, akkor valószínűleg meg fog halni, ezért úgy döntöttek, megvásárolják az állatot a simogatótól.

Lakásukat Messi igényeinek megfelelően alakították át: bambuszpanelekkel takarták a falat, hogy a puma azon tudja koptatni karmait, fatörzset hozattak, amelyre felmászhat, rejtekhelyet építettek neki. Mégis a ház kedvenc pontja a fürdőszoba ablaka, ahonnan Messi a végtelen gyepet bámulhatja.

A felkészült pár azt is tudta, kordában kell valahogy tartani a vadállatot, ezért találtak egy kutyakiképzőt, ahol hajlandóak voltak az állattal foglalkozni. Messi most már végre tudja hajtani az alapvető parancsokat, úgy mint az „ülj”, „marad”, „gyere”, „nem”, sőt pórázon is tud sétálni.

(via)

Vadállatok a lakásban

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top