nlc.hu
Otthon

Kutyának képzeli magát a bárány

Elhagyta az anyja, most kutyának hiszi magát a bárány

A szántóföldektől távol tartott Bella sok dolgot nem csinál, amit más juh, hiszen nem volt nyája, akitől elsajátíthatta volna a báránylét rejtelmeit.

Elhagyta az anyja Bellát, a juhot, ezért a gazda felesége úgy döntött, ő neveli fel majd a bárányt két kutya és egy macska mellett. A most kétéves barika azóta a fű mellett kekszet is eszik néha, és ha a család kutyasétáltatásra indul, ő is velük tart, más juhoktól azonban menekül.

Elhagyta az anyja, most kutyának hiszi magát a bárány

Elhagyta az anyja, most kutyának hiszi magát a bárány (Illusztráció: Unsplash)

Gilly Chippendale gazda szerint a bárány nagyon kötődik hozzájuk. „Több mint ezer juhunk van a gazdaságban, és mindig vannak olyan bárányok, akiket elutasít az anyjuk” – mondta el, hozzátéve, hogy ez történt Bellával is, akit az istállóba vitt, hogy a pónikkal éljen. Így kezdett el sétálni a kutyákkal.

A szántóföldektől távol tartott Bella sok dolgot nem csinál, amit más juh, hiszen nem volt nyája, akitől elsajátíthatta volna a báránylét rejtelmeit. Ehelyett kutyáktól és más háziállatoktól tanult. Bella egészen biztos, hogy nincs tisztában származásával, az ebekhez hasonlóan például gyakran táborozik a küszöbön, és várja, hogy valaki beengedje a házba.

Bellát most már meg sem kísérik összeszoktatni fajtársaival, annyira fél tőlük. Füvet sem legel a mezőn, de a család kertjét azért karbantartja.

(via)

Identitászavaros állatok

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top