nlc.hu
Szabadidő

Elhagyatott juh gyapja

35 kg gyapjútól szabadult meg az elvadult juh, Baarack

Több évnyi nyírást is kihagyhatott az elhagyatott juh.

Baaracknak nevezték el azt a vadon élő juhot, amit egy ausztrál erdőben találtak megmentői, betegen – írja a Telex. Baaracknak egykor lehetett gazdája, a fülét ugyanis korábban megjelölték, ám ez kiszakadhatott belőle az elmúlt évek során. 

35 kiló gyapjútól szabadult meg az elvadult juh

Baarack, az elvadult juh még nyírás előtt (Fotó: Reuters/Facebook)

Miután megmentője ráakadt Baarackra, kapcsolatba lépett a Melbourne-től mintegy 60 kilométerre található Edgar Mission Állatmenhellyel, ahol 36 kiló gyapjútól szabadították meg. Noha a patái remek állapotban voltak a koptatástól, az állat alultáplált volt, és a rengeteg gyapjútól alig látott. 

A juhokat legalább évente egyszer meg kell nyírni, ellenkező esetben a bundájuk csak nő és nő. Ez történt Prickles-lel, a merinó juhval még 2013-ban, ami a bozóttüzek idején szökött meg egy tasmániai farmról. A tűz a birtok nagy részén pusztított, a bárány pedig beragadt egy nagyjából 200 hektáros területre távolabb, később pedig nem tért vissza. A környékbeli vadkamerák felvételein az évek során többször felbukkant, így tudták, hogy életben van, ám arra gazdája, Alice Gray sem számított, hogy valaha is felbukkan még a farmon.

A család hét év után találta meg a bárányt, ami – mivel hét nyírási szezont kihagyott – nagy, bolyhos gyapjúgolyóként tért vissza gazdájához.

Baarack from the brink comes the opportunity to live… No longer on the brink of certain death is Baarack. He was pulled...

Közzétette: Edgar's Mission – 2021. február 9., kedd

Még több különleges bárány

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top