nlc.hu
Otthon

Rakonczay Gábor keresztbe lefutja Magyarországot

Rakonczay Gábor újabb extrém kihívásba vágott bele

Hét nap alatt több mint 700 kilométert fut Rakonczay Gábor, aki keresztben átfutja Magyarországot.
Rakonczay Gábor

Rakonczay Gábor extrémsportoló legutóbb egy SUP-pal szerette volna átevezni az Atlanti-óceánt, de hat nappal az indulás után életveszélyes állapotba került, és kénytelen volt feladni a túrát.

Úgy tűnik, a 39 éves extrémsportoló nem tud nyugton ülni, és máris belevágott egy újabb embert próbáló kalandba: a Magyar Sport napja alkalmából hosszában átfutja az országot. 7 nap alatt 730 kilométert fog megtenni, vagyis naponta átlagosan 100 kilométert – majdnem 2,5 maratoni távot – kell teljesítenie.

Rakonczay Gábor pénteken már el is indult Garbolcról, ország legkeletibb településéről:

Hétfőn, cikkünk megírásakor Gábor túl van a harmadik napon, és közeledett Budapesthez, ahol a 4. napra tervezett útszakasz véget ér.

„Ha valakinek van kedve pár percre vagy pár kilométerre becsatlakozni, annak egész biztosan nagyon fogunk örülni!” – olvasható a sportoló Facebookján, így aki ráér, együtt futhat Rakonczay Gáborral. Az akcióval a mozgás és a sport fontosságára szeretnék felhívni a figyelmet.

A cél az ország legnyugatibb települése, Felsőszölnök, ahová a tervek szerint május 6-án, a Magyar Sport napján érkezik. Gábor aktuális helyzetét ezen a térképen lehet nyomon követni.

(Kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás)

Rakonczay Gábor az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top