nlc.hu
Otthon

Tízezer forintra büntették, miután elesett a biciklivel

Elesett a biciklivel, 10 ezer forintra büntették a rendőrök

A mentők után jöttek a rendőrök, egy hónappal később pedig a levél a büntetésről.

„Valami padkába vagy akadályba megakadt az első kerekem, és felborultam” – mesélte a 444 videójában Kristóf, akinek az álla az eséstől felszakadt és vérezni kezdett, ezért barátjával mentőt hívtak. Mielőtt azonban bevitték volna a kórházba, megjelentek a rendőrök, akik azt mondták, hogy mivel Kristóf nem tolta a biciklit, ezért feljelentést tesznek ellene, de nem kell aggódni, valószínűleg meg fogja úszni egy figyelmeztetéssel.

Nem egészen így történt, egy hónappal később jött egy levél, miszerint megbírságolják 10 ezer forintra. Az indoklás szerint figyelembe kellett volna vennie az útburkolati és időjárása viszonyokat. Kristóf nyolc napig tehetett volna panaszt, de ezt nem tette meg, most választhat, hogy kifizeti a büntetést, vagy két nap elzárást kap, de közmunkában is ledolgozhatja a büntetést. Ő valószínűleg az utóbbi mellett dönt majd. 

„A tanulság az, hogy így nem oké”

– foglalta össze a történteket Kristóf.

Arról, hogy hány hasonló esett történt, a BRFK nem tudott információt adni a 444-nek, mert nem vezetnek ilyen statisztikákat: a Magyar Kerékpárosklub pedig csak egy olyan esetről hallott néhány éve, amikor valakit azért büntettek meg, mert elesett.

Az eset egyébként a Bajcsy-Zsilinszky úti kerékpárút Arany János utca kereszteződésénél történt. A Telex szerint a Járókelő.hu tavaly írt arról, hogy az említett szakasznál, a szegély nem felel meg az Útügyi Műszaki Előírásnak, az Útütemezési Osztály a bejelentésre válaszul tavaly azt írta, a „helyzet nem balesetveszélyes”, indoklásában pedig arra hivatkozott, hogy „a járdaszegély kialakítása a tervek szerint készült, ugyanis a tervek szerint itt eredetileg nem volt kerékpárút, csak járda. A kerékpárút kijelölésére utólag került sor.”

bicikli

Fotó: Pixabay

Biztonságos biciklizés:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top