nlc.hu
Otthon

Rigó fészke

Nem megszokott helyre fészkelt ez a fekete rigó

Sokan számolnak be arról, hogy rigók fészkelnek a virágok közé az erkélyre.

A muskátlik május elsején költöztek ki Májer Judit erkélyére, és egy nappal később már a virágok közé került egy fekete rigó fészekkezdeménye és azóta egy tojás is.

Nem megszokott helyre fészkelt a fekete rigó

Nem megszokott helyre fészkelt a fekete rigó. Képünk illusztráció (Unsplash)

A nő tartott attól, hogy a növények locsolása kárt tesz az énekesmadár fészkében, ezért tanácsot kért egy Facebook-csoportban és a szomszédokat is kérdezgetni kezdte. Meglepetésére számtalan hozzászóló számolt be arról, hogy náluk is rigó költözött a virágok közé, és nem lett semmi baja a virágnak, lehet azt gondozni a fészek mellett is.

Kiderült, a szomszédaihoz is költöztek be idén madarak az ablak alatti balkonládába. Judit egy kétszintes házban lakik a város szélén, a domb oldalában, ahol már sokkal nyugodtabb körülmények között élhetnek a madarak, mint a városban. Télen szinte minden lakó eteti a madarakat, így ideszoktak, szeretik ezt a vidéket, ezért is fészkelhetnek ilyen gyakran ide, ahol télen az ételt kapják.

Forrás: Sokszínűvidék

Kapcsolódó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top