nlc.hu
Otthon

Gyalogoshidakat építtetett a fia iskolájához

Saját pénzéből építtetett két gyalogoshidat egy kínai nő, hogy a gyereke biztonságban tudjon átkelni az úttesten az iskolánál

Egy kínai nő nagyon aggódott, mert a gyerekének naponta egy forgalmas úttesten kellett átkelni iskolába menet. Annyira zavarta a dolog, hogy építtetett két gyalogoshidat 45 millió forintnyi összegből.

Kína Henan provincijában egy Meng nevű nőnek elege lett abból, hogy a kisfiának nap mint nap egy forgalmas, közlekedési lámpák nélküli úttesten kell átkelnie, ha be akar menni az iskolájába. Ezen felül attól is besokallt, hogy eső után az úttest szélén sokáig megállt a sár és a pocsolyák, így a fia gyakran járt haza sáros, koszos cipővel és nadrágszárral. Érdekes megoldást választott: felkereste a helyi önkormányzatot, hogy saját pénzéből építene az iskola közelébe két gyalogoshidat – írja az odditycentral.com.

Az önkormányzattól gyorsan meg is kapta a szükséges engedélyt, Meng pedig a nagyjából 45 millió forintos költség teljes részét saját zsebből állta. Az egyik híd már szinte teljesen elkészült, és a másik munkálatait is megkezdték már. Meng nem kívánja elmondani a kisfiának, hogy a hidakat ő fizette, mert nem akarja, hogy emiatt másképp kezeljék őt az iskolában. A gyalogoshidak történetét felkapta a kínai média, és rengeteg pozitív reakció érkezett rá a közösségi médiában.

Érdekességek a nagyvilágból az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top